Prinsjesdagveiling merkt weinig van crisis

Share
  • 16 september 2009 13:08

door: redactie, 16 september 2009 13:08

ERMELO – De 17-de editie van de Nationale Veulenveiling Prinsjesdag is een groot succes geworden. Tegen het economische klimaat in behaalde de eliteveiling dinsdagavond in het KNHS-centrum met een gemiddelde prijs van € 9100,- bijna het resultaat van vorig jaar, toen de veulens gemiddeld 700 euro duurder waren. Ook de totale omzet van € 591.500,- benaderde die van vorig jaar.

Na een fascinerend biedduel, waaraan onder meer Jan Vink en Wiepke van de Lageweg deelnamen, kwam het duurste veulen in de stallen van de VDL Stud terecht. De goed ontwikkelde en best bewegende Mr Blue Boy D Z (Mr Blue x Takilly ster van Libero H) van de fokkers Jacques en Chris Driessen uit Heythuysen ging voor € 39.000,- naar Bears.

Een ander topveulen van de veel te vroeg overleden Mr Blue (uit Z-Livia prok van Cassini I) van fokker Stoeterij Renken veranderde voor € 26.000,- van eigenaar.

De springveulens waren dit jaar niet alleen groter in getal, maar ze waren ook het meest gewild. Een stoere, goed bewegende zoon van Vleut en het nationale springpaard Olympic Queen (Darco x Wisonsin), fokkers G. Lindeboom en E. Meijer, leverde € 25.000,- op.

Een zeer goed bewegende dochter van Rousseau (zelf ooit Prinsjesdag-veulen) uit de stam van de ZZ-Zwaar-merrie Gauriante (v.Flamingo) was met € 18.000,- het duurste dressuurveulen.

Veilingmeester Hans Sinnige kon vlot doorwerken en bracht 63 veulens (één veulen bleef afwezig) en twee embryo’s goed aan de man. Het eerste embryo, een combinatie van Canturano en Faletta I (Capitol I x Caletto II, de volle zuster van Indoctro) werd verkocht voor maar liefst € 10.500,-. De donormerrie van het tweede embryo, de 23-jarige Fatinels (Rosenkavalier x Angelo xx, de volle zuster van Rubinstein), gaf een dressuurshow alsof ze nog in de kracht van haar leven was en dat droeg bij aan een prijs van € 9000,- voor haar embryo van Johnson.

Stegen.net