Stal Huckriede domineert op CH Groningen

Share
  • 28 augustus 2011 19:05

door: redactie, 28 augustus 2011 19:05

GRONINGEN – Tijdens het nationale concours hippique van Groningen won Lambertus Huckriede uit het Twentse Usselo zowel het Nederlands kampioenschap voor tweespan tuigpaarden als het hackney kampioenschap ereklasse kleine maat.

Er was niet echt een favoriet voor de titel en dat maakte de wedstrijd extra spannend voor de zes deelnemende spannen. Lambertus Huckriede met zijn eigen Unaniem en Business van Gerrit Egberink kreeg samen met Ule Haarsma uit Tjerkwerd, die Tobias en Varanno naast elkaar had en Jan Jordans met Heraut en Rinkier van de familie Mulder uit Lanaken, nogmaals de kans om eventueel als nieuwe kampioenen gehuldigd te worden.

Lambertus Huckriede werd kampioen bij de tweespannen met Unaniem en Business. ©Geert Bouis

Het span van Jordans loopt wel als een echt span, maar mist toch de uitstraling van een kampioenspan en de lichte vossen van Haarsma zijn bijna gelijk in alles, alleen is Varanno in beweging duidelijk de mindere van Tobias. De paarden van Huckriede waren fel en maakten een paar fouten, maar gingen wel spectaculair rond en werden dan ook terecht als nieuwe kampioenen aangewezen. Jan Jordans werd reserve kampioen en Ule Haarsma derde.

In de ereklasse gaat de strijd in het stadpark altijd om De Zilveren Martinitoren en vijf matadoren gingen de strijd met elkaar aan, waarvan Ule Haarsma met Sunlight, Lambertus Huckriede met Unaniem en plaatselijk favoriet Derk Jan Mekkes met PrimeVal Wizzkid’s Gonda een herkansing kregen. In deze finale trokken Lambertus Huckriede en Unaniem uiteindelijk aan het langste eind en mocht Huckriede De Zilveren Martinitoren voor de tiende maal in ontvangst nemen. Sunlight zakte iets af tijdens het overrijden en werd tweede voor de ook best optredende Wizzkids Gonda.

Bij de dames won Unaniem opnieuw maar werd nu gereden door Anneke Huckriede. Hanneke Mekkes reed de sterk optredende Wizzkid’s Gonda naar plaats twee en kreeg ook de prijs voor het schoonste geheel. De jonge paarden begonnen met een kleine limietklasse welke gewonnen werd door Freek Saris met de goed lopende Balans.

In de grote limietklasse mocht Leendert Veerman uit Wittelte met Besterly Amadeus de ereronde aanvoeren en bij de limietklasse tweespannen kregen Salvador en Barend van en met Jan Jordans de oranje rozet aan het hoofdstel. Dan was er ook de tweede wedstrijd in de hengstencompetitie en opnieuw gingen de tien punten naar Aron HBC van de HBC stal gereden door Lambertus Huckriede. Wim Cazemier uit Nuis behaalde een mooie vijfde prijs met zijn zijn zelf gefokte Colonist. Zes vierspannen maakten er een mooie show van welke terecht door Ule Haarsma werd gewonnen met zijn zeer goed lopende Celebration, Cognac, Tobias en Varanno. Hierna volgende de spannen van Jordans, Calis, Van der Meulen, Susan Bouman en Veerman.

Zoals gezegd won Huckriede ook het Nederlands kampioenschap bij de hackney’s kleine maat, waaraan zes pony’s deelnamen en allemaal werden  uitgenodigd voor de verplichte stand show. Hierin bleken Magic Victory van de gebroeders Van Nispen uit Haarlem en gereden door Lambertus Huckriede en Heartland Bust Your Buttons met Andre Veltkamp uit Hengelo dermate aan elkaar gewaagd dat zij nogmaals in een tweestrijd moesten uitmaken wie kampioen zou worden. Beide pony’s waren echt in topvorm en de iets ruimere voorhand van Magic Victory leverde hem uiteindelijk de vijfde kampioenstitel op rij op.

Voor de gelegenheid rijdt Anneke Huckriede de ereronde met Magic Victory.

Tijdens de huldiging werd de pony gereden door Anneke Huckriede die de bruine ook in het damesnummer presenteerde en nu verslagen werd  door Els d’Achard van Enschut uit Dalem met een ontketende Heartland Real Deal van Peter Vugts. Anneke Huckriede won nog wel de limietklasse kleine maat met Magic Look at Me van de Van Nispen’s en versloeg Rob d’Achard met Heartland Moonshadow. De limietklasse voor grote maten werd gewonnen door Jan van de Westen met Full of Trust. Het succes voor stal Huckriede was nog niet op want ook de ereklasse grote maat werd gewonnen met Wentworth Ebony. Rob d’Achard van Enschut won de tweespanrubriek met Heartland Real Deal en Starlighter.

Stegen.net