Knappe zege Marjan Hooge en Savio bij debuut in ZZ-licht

Share
  • 17 oktober 2014 16:16

door: redactie, 17 oktober 2014 16:16

blokjeVLAGTWEDDE | STEGEN.NET
De eerste wedstrijd van de DCV, de dressuurcompetitie Vlagtwedde, is vooral voor Marjan Hooge succesvol verlopen. De Drentse kampioene maakte afgelopen weekend met twee paarden een winnend debuut, waaronder met Savio in de ZZ-licht.

Marjan Hooge met Savio.

Marjan Hooge met Savio na hun winnende debuutproef in Vlagtwedde.

Jurylid Paulien Alberts beloonde het debuut van Savio met Marjan Hooge met een mooie score van 223 punten. Dat bleek zelfs goed voor de overwinning, al kon het verschil met de nummer twee niet kleiner zijn. Want Jarmilla Peterson kwam met Woody eveneens tot een score van 223, maar moest op grond van de ex aequo regels genoegen nemen met de tweede prijs. Natascha Veen maakte de top drie compleet, zij werd met Soulman beloond met 216 punten.

Marjan Hooge had nog meer reden tot tevredenheid, want ook met Ego Tripper Texel (Jazz x Ferro) gooide ze hoge ogen. Ze startte dit paard voor het eerst op een wedstrijd en werd in de L2 eerste en vierde, in beide gevallen met 200 punten. Cindy Stoker wist met Fly Away de andere L2-proef te winnen met 206.

In de Z2 waren de verschillen in de kopgroep ook klein. Jury Lineke Meursing kende de hoogste score toe aan Marit Slagter, die met Awaldie 222 punten behaalde. Katja Renken werd tweede met Charming Lady RV (220), gevolgd door Marloes Oosterhof met Zilvia (217). In de Z1 won Lineke Meursing met Casa Jane met een prima score van 229 punten. Annet Roelen werd op één puntje achterstand tweede met Controversy.

De uitslagen vind je hier