Prima start voor Maureen Bonder op CSI Salland

Share
  • 3 oktober 2014 08:49

door: redactie, 3 oktober 2014 08:49

blokjeMARIËNHEEM | STEGEN.NET
Maureen Bonder kon donderdag haar geluk niet op bij de start van de derde editie van het CSI Salland. De Drentse amazone bracht voor het eerst haar toppaard Alex weer aan de start en dat leidde tot een mooie tweede plaats in het 1.40, achter winnaar Robert Vos met Wilco.

Voor Maureen Bonder was het een topdag. ,,Koning Alex is terug, Velcaro haalde een mooie vijfde plaats in de middentour en Bridgestone RV won na een pauze de openingsrubriek, kortom een geweldige dag”, aldus de amazone uit Schoonoord. Ook Albert Zoer leverde een goede prestatie, de ruiter uit Echten pakte de vierde plaats in het 1.40 met Charlie Chaplin.

Maureen Bonder en Alex in de Grote Prijs. ©Roos Meertens

Maureen Bonder en haar weer fitte toppaard Alex. (archief)
ROOS MEERTENS

Opvallende deelnemers bij het CSI Salland zijn de zusjes Roelofsen uit Raalte, waarvan vader Jonny Roelofsen van Roelofsen Horse Trucks hoofdsponsor is van het evenement. Terwijl Fabienne de EQ International Prijs op 1.30m niveau won met Hallo Hallo, een altijd super snelle zoon van de hengst Hinault, won haar zus Dominique de tweede prijs in de 1.35m De Graafhorst Prijs achter de Zweed Daniel Zetterman. Dominique reed op de beloftevolle Ardenta (v. Cardento) en pakte tijdwinst in een zeer gewaagde wending, waar maar weinig ruiters hun vingers aan durfden te branden. In de twee andere rubrieken was ze ook al foutloos met andere paarden.

,,Je probeert altijd je best te doen, maar op zo’n thuisconcours is het extra leuk als het goed gaat. Ik hoop dat we deze lijn kunnen voortzetten dit weekend”, vertelt Dominique Roelofsen, die tevens ambassadrice is van CSI Salland en haar ervaringen op andere concoursen meeneemt om het evenement in Manege Bartels stapje bij stapje te verbeteren.

,,Voor ons ruiters is CSI Salland een heel fijn concours om het indoorseizoen mee te openen. De accommodatie is mooi, de bodem is goed en de sfeer gemoedelijk en dat is ook de bedoeling. Je wil zowel ruiters als de mensen erom heen tevreden houden en dat lijkt te lukken. Wat ik vanavond ook heel leuk vond is de ondernemersavond Salland Samen, waarbij ondernemers uit de buurt kennis maken met de paardensport. Ik heb uitleg over het laatste parcours van de avond gegeven en elke ondernemer was gekoppeld aan een ruiter, zodat we niet alleen een winnende ruiter hadden maar ook een winnend bedrijf.”

Uitslagen en startlijsten van het CSI Salland vind je hier