Duitse gemeente mag van rechter paardenbelasting invoeren

Share
  • 20 december 2014 11:59

door: redactie, 20 december 2014 11:59

Een onaangenaam kerstcadeautje voor paardenbezitters uit het Duitse dorp Bad Sooden-Allendorf. De omstreden paardenbelasting is door de bestuursrechter in Hessen goedgekeurd, waarmee paardeneigenaren straks 200 euro per paard per jaar mogen betalen.

De gemeente hoopt hiermee zo’n 30.000 euro per jaar te innen. Diverse paardenbedrijven en pensionstallen zijn hierdoor klanten kwijtgeraakt, die hun paarden in paardenbelastingvrije gemeentes stallen.

Veel gemeenten hebben te kampen met tekorten en daarom proberen zij met deze maatregel te gemeentekas te spekken. In sommige gevallen werd al gesproken over een bedrag van 750 euro per paard per jaar.

Nu de paardenbelasting in Bad Sooden-Allendorf is goedgekeurd, zullen andere gemeenten wellicht snel volgen met het invoeren van deze maatregel.

De rechter beargumenteerde de goedkeuring met het feit dat het houden van paarden veel kosten met zich mee brengt, en dat paardeneigenaren deze kosten dus kunnen dragen. Daarom zou het heffen van belasting terecht zijn. Alleen bewoners die met paarden hun hoofdinkomen verdienen, hoeven geen paardenbelasting te betalen.

Dit is een extern bericht uit de rss-feed, lees het hele artikel bij : Hoefslag