Jeroen Dubbeldam met SFN Zenith N.O.P. vooraan in Neumünster

Share
  • 16 februari 2015 08:28

door: redactie, 16 februari 2015 08:28

blokjeNEUMÜNSTER | STEGEN.NET | KNHS
Jeroen Dubbeldam schreef zondag voor het eerst in zijn loopbaan de Grote Prijs van Neumünster op zijn naam. De wereldkampioen uit Weerselo was in de barrage de beste met SFN Zenith N.O.P.

Jeroen Dubbeldam met Zenith SFN op weg naar de eerste plaats.

Jeroen Dubbeldam met Zenith SFN (archief).
FOTO: Jumping Indoor Maastricht | Digishots

De Grote Prijs van Neumünster op driesterrenniveau ging over een parcours met hindernissen op een hoogte van 1.55m. Acht combinaties plaatsten zich voor de barrage. Jeroen Dubbeldam reed met SFN Zenith N.O.P. (v.Rash R) een loepzuivere eerste foutloze ronde. De barrage was van een zelfde schoonheid. Niet één keer kwamen ze in de buurt van de hindernisbalken.

Grote galop van Zenith
Dubbeldam reageerde aanvankelijk gelaten. ,,Ik moet even bijkomen. Met een ervaren ruiter als Christian Ahlmann als laatste ruiter ben je niet zeker van de overwinning. SFN Zenith N.O.P. heeft het me vandaag gewoon heel makkelijk gemaakt. Het verschil met mijn concurrenten was dat ik door zijn grote galop twee afstanden in de barrage op zes galopsprongen kon rijden, waar zij er zeven reden.”

Dubbeldam kan zijn portemonnee vullen met 10.000 euro, de bonus voor de winnaar. Ben Schröder (Tubbergen) liep met Urban Hero (v.Centurion Montfort) in de eerste omloop tegen een springfout aan en eindigde als 16e. Gert Jan Bruggink (De Lutte) gaf voortijdig op met Vampire (v.Marome W).

Uitslag Grote Prijs CSI*** Neumünster, 1.55m
1. Jeroen Dubbeldam (Weerselo), SFN Zenith N.O.P., 0 – 0, 35,87 sec
2. Christian Ahlmann (DUI), Codex One, 0 – 0, 36,62 sec
3. Jane Frederike Meyer (DUI), Goja, 0 – 4, 36,60 sec
16. Ben Schröder (Tubbergen), Urban Hero, 4