Doron Kuipers verrassende winnaar in Grote Prijs CSI Eindhoven

Share
  • 17 mei 2015 18:46

door: redactie, 17 mei 2015 18:46

EINDHOVEN | STEGEN.NET | KNHS
Doron Kuipers werd zondag de verrassende winnaar de van VDL Groep Grote Prijs van Eindhoven. Met zijn paard Zucces was de ruiter uit Mijnsheerenland de beste van de acht combinaties in de barrage, waaronder zes landgenoten. ,,Ik ben er super blij mee. Dit is de kers op de taart na al het harde werken.”

Doron Kuipers won met Zucces de Grote Prijs van Eindhoven.

Doron Kuipers won met Zucces de Grote Prijs van Eindhoven.
CSI EINDHOVEN | DIGISHOTS

Kuipers: ,,Dit was pas onze vierde wedstrijd op dit 1.55m niveau. Vrijdag in de kwalificatiewedstrijd ging het niet goed. Daarom is het wel verrassend dat ik vandaag win. Gisteren heb ik nog flink getraind. Vandaag sprong Zucces super. Ik ben meer dan trots. Ik rijd Zucces nu anderhalf jaar. Toen begonnen we in het 1.30m. Dus het is wel snel gegaan. Dit voorjaar zijn we als voorbereiding op het buitenseizoen naar Spanje geweest. Daar wonnen we ook al een Grote Prijs.”

Vol voor de aanval
Doron Kuipers reed een fantastische barrage en koos als tweede starter – van de acht – vol voor de aanval. Doron kwam met zijn tienjarige ruin foutloos over de finish in 41.99 seconden. Willem Greve (Markelo) profiteerde van de enorm grote galopsprongen van zijn hengst Eldorado van de Zeshoek en finishte sneller maar de balk viel op de laatste hindernis. Dat overkwam ook Albert Zoer (Echten) en Gigolo, die nog sneller waren dan Greve en Kuipers. Zoer eindigde als vierde.

Caroline Poels (Bekkevoort) reed met Apart overtuigend foutloos naar de derde prijs. Daarmee eindigde ze achter de in Brabant wonende Italiaan Piergiorgio Bucci die met Catwalk Z de tijd van Kuipers en Zucces met een fractie (0,04 seconde) overschreed.

Derby van Eindhoven
Joy Lammers won de zware Derby van Eindhoven met Zomerfee van de Broekkant. In de barrage met Johnny Pals en Andrew Ramsay was Joy de snelste. ,,Dit is een prijs waar je trots op kunt zijn”, straalde de winnares na afloop.

Het was een loodzware Derby van Eindhoven. Er was een barrage nodig tussen de drie vierfouters van de eerste omloop. Daarin startte Johnny Pals met een goed galopperende en veel inzet tonende Urjul van Generhese (v.Bon Ami) met een goede nulrit in 45.07 seconden. Twee weken na zijn winst in Lummen leek Johnny zijn tweede Derby-zege af te galopperen. De in Nederland wonende Amerikaan Andrew Ramsay had met Woitcek (v.Calvados) bijna twee seconden langer nodig.

Joy Lammers (Hamont) gaf zich niet gewonnen en koos de aanval op de tijd van landgenoot Pals. De missie slaagde. Bijna twee seconden eerder dan Pals passeerde Lammers de finish met haar super springende merrie Zomerfee van de Broekkkant (v.Oklund).