Jur Vrieling derde in Grote Prijs Hickstead met VDL Zirocco Blue

Share
  • 2 augustus 2015 19:24

door: redactie, 2 augustus 2015 19:24

HICKSTEAD | STEGEN.NET | KNHS

Jur Vrieling is zondag met VDL Zirocco Blue N.O.P. derde geworden in de Grote Prijs in Hickstead. De ruiter uit Holwierde lijkt daarmee helemaal klaar voor het EK in Aken.

Vrieling kwam tijdens het CH De Wolden na een korte pauze weer aan de start met VDL Zirocco Blue N.O.P. en bewees in Hickstead dat de topvorm terug is.

Jur Vrieling Zirocco Blue

Jur Vrieling met VDL Zirocco Blue NOP (archieffoto)

Jur Vrieling was de eerste in de barrage van de prestigieuze King George Gold Cup in Hicstead. ,,VDL Zirocco Blue N.O.P. sprong de eerste ronde fenomenaal. Hij wandelde er over”, jubelt Vrieling in jargon over de elfjarige hengst.

Te hectisch
Vrieling: ,,Maar de barrage liep niet helemaal zoals ik wilde. Hindernissen 1 en 2 ging goed, maar toen kwam ik dicht bij de volgende hindenis en reed ik te hectisch naar de dubbelsprong. Toen heb ik eigenlijk verder rustig gereden.”

Het resultaat was een foutloze barrage in de tijd van 49,54 seconde, alleen Beezie Madden en Penelope Leprevost wisten dat te verbeteren. Vrieling ziet kansen voor een teamplaats op het EK springen in Aken. ,,Ik hoop het. Zirocco Blue heeft hier in Hickstead laten zien dat hij super in vorm is. Morgen maakt Rob Ehrens zijn team bekend. Ik heb er vertouwen in. In Aken sprong hij laatst ook al heel goed. Hier in Hickstead is de ring vergelijkbaar met die in Aken met een dubbel overbouwde waterhindernis. Daar heeft Zirocco Blue echt geen enkel probleem mee.”

Memorabele zege Madden
Net zo memorabel als de derde plaats van Vrieling was de overwinning van de Amerikaanse topamazone Beezie Madden, die met Cortes C haar titel van vorig jaar succesvol prolongeerde. Dat was sinds de jaren ’60 niet meer gebeurd.
https://twitter.com/SkySportsHorses/status/627872233415905280

Uitslag CSIO***** King George Gold Cup, 1.60m
1. Beezie Madden (USA), Cortes C, 0 – 0, 43.06 sec
2. Penelope Leprevost (Fra), Flora de Mariposa, 0 – 0, 43.42 sec
3. Jur Vrieling (Holwierde), VDL Groep Zirocco Blue VDL, 0 – 0, 49.54 sec
21. Harrie Smolders (Grobbendonk), Don VHP Z, 8
22. Willem Greve (Markelo), Carambole N.O.P., 8
31. Johnny Pals (As), Vignet, 16
– Wout Jan van der Schans (Nijkerk), Capetown, opgave