NIC Assen gaat waarschijnlijk niet door: ‘Ik lig er wakker van’

Share
  • 27 augustus 2015 09:48

door: Steven Stegen, 27 augustus 2015 09:48

ASSEN | STEGEN.NET

De kans dat de 60-jarige editie van het Noordelijk Internationaal Concours (NIC) in Assen van 8 tot en met 11 oktober doorgaat is kleiner dan 50%. Komende maandag hakt de organisatie de knoop door, zo melden bronnen aan Stegen.net.
Opbouw NIC in Assen in 2014

De opbouw voor het NIC van vorig jaar in de TT-hal in Assen.
FACEBOOK | JOHAN BREIDER

Het gonst al langer van de geruchten rond het NIC, geruchten die mede gevoed worden door de uiterst summiere informatie op de website van het evenement. Voorzitter Max Becherer hield zich tot nu toe op de vlakte, maar Wim van Nispen, belast met het binnenhalen van sponsors, windt er desgevraagd geen doekjes om. ,,Het ziet er somber uit, maar we proberen het uiterste.”

Maandag besluit
Van Nispen spreekt tegen dat het besluit om het NIC dit jaar te schrappen al is gevallen. ,,Maandagavond nemen we daar een besluit over. Maar het is niet makkelijk, ik lig er wakker van.”

Bergafwaarts
Sinds de min of meer gedwongen verhuizing van het NIC van Zuidlaren naar de TT-hal in Assen gaat het langzaam bergafwaarts met het oudste indoor van Nederland. Het publiek leek maar moeilijk aan de nieuwe locatie te kunnen wennen.

Het ontbreken van Europese topruiters werkte ook niet echt mee. De afgelopen jaren verschenen er steeds meer onbekend ruiters uit onbeduidende paardensportlanden aan de start. Ook het schrappen en later terughalen van de tuigpaardenavond was geen sterke zet.

Eerder hierover: Maureen Bonder noemt aannamebeleid NIC schandalig

De economische crisis werkte uiteraard ook niet in het voordeel van het NIC. En daar komen volgens insiders dan nog de dure verplichte winkelnering op het gebied van inhuur en catering bij.