Rob Ehrens met succesvolle WK-ruiters naar EK in Aken

Share
  • 3 augustus 2015 20:59

door: redactie, 3 augustus 2015 20:59

ERMELO | STEGEN.NET | KNHS

Nederland gaat met een sterk team springruiters naar het EK in Aken, van 18 tot en met 23 augustus. Bondscoach Rob Ehrens heeft gekozen voor dezelfde ruiters als tijdens de wereldruiterspelen in Caen. Nederland won toen goud.
De gouden equipe tijdens de wereldruiterspelen.

De gouden equipe tijdens de wereldruiterspelen in Caen.
JACOB MELISSEN

Gerco Schröder en Jur Vrieling waren er toen ook bij, maar gaan met andere paarden naar Aken, respectievelijk Glock’s Cognac Champblanc en VDL Zirocco Blue N.O.P. Verder bestaat het team uit wereldkampioen Jeroen Dubbeldam met SFN Zenith N.O.P. en Maikel van der Vleuten met VDL Groep Verdi N.O.P.

Favoriet?
Voor de succesvolle Nederlandse springruiters is het Europees Kampioenschap een tussenstation naar de Olympische Spelen in Rio de Janeiro. Het is alweer enige jaren geleden dat de titel is binnengehaald en de enige medaille die nog ontbreekt in de prijzenkast van bondscoach Rob Ehrens. ,,We zullen zeker tot de favorieten gerekend worden”, zo verwacht Ehrens.

Staat van dienst
Ehrens snapt dat ook wel. ,,We hebben een behoorlijke staat van dienst. We hebben de finale van de FEI Furusiyya Nations Cup al bereikt dit jaar. Een van de doelen was om ons te handhaven in de eerste Europese divisie en dat is weer gelukt. Niet alleen met de combinaties die naar het EK gaan, maar dankzij alle ruiters en hun paarden die de laatste maanden de landenwedstrijden hebben gereden. Het tweede doel is om zo hoog mogelijk te eindigen op het EK”, aldus Ehrens.

Zirocco Blue
In de Amerikaanse gokstad maakte de elfjarige hengst VDL Zirocco Blue N.O.P. met Jur Vrieling zijn debuut op een internationaal kampioenschap. De tiende plaats in de einduitslag van de finale, de toprondes in de landenwedstrijden van Rome en Hickstead, de derde plaats gisteren in de Grote Prijs van Hickstead en de 8e plaats in de Grote Prijs van Aken zijn de redenen dat Vrieling en de hengst zijn opgenomen in het team.