Patrick van der Meer verkoopt Uzzo: ‘dit was het moment’

Share
  • 10 september 2015 08:26

door: redactie, 10 september 2015 08:26

NAALDWIJK | STEGEN.NET | KNHS

Patrick van der Meer is niet meer in beeld als teamlid voor de Olympische spelen in Rio. De ruiter uit Naaldwijk heeft zijn 14-jarige ruin Uzzo verkocht, zo meldt de KNHS. Uzzo blijft wel bij hem op stal.
Patrick van der Meer en Uzzo tijdens het EK in Aken.

Patrick van der Meer en Uzzo tijdens het EK in Aken.

Vorige maand maakte de combinatie nog deel uit van het team dat goud won in de landenwedstrijd op het EK in Aken. ,,Uzzo heeft me heel veel gebracht. Goud op het EK, deelname aan de Olympische Spelen in Londen en wereldkampioen bij de jonge paarden. Er was veel vraag naar hem. Dit was het moment om te verkopen”, vertelt Van der Meer.

Gewacht tot EK
Van der Meer: ,,De verkoop en de onderhandelingen met de nieuwe eigenaar speelde al een paar maanden. Ik heb Uzzo speciaal aangehouden tot en met de Europese Kampioenschappen vorige maand in Aken. Daarna dachten we alweer richting Rio en kwamen de onderhandelingen weer op gang, omdat er ook vanuit het buitenland veel belangstelling was”, aldus Van der Meer.

Uzzo blijft op stal
Uzzo blijft in Nederland en gaat in de toekomst gereden worden door een jonge amazone. ,,Maar veel verandert er niet hoor. Uzzo blijft hier op stal en morgen om kwart over acht is hij weer de eerste die ik rijd. Zijn nieuwe amazone blijft hem bij mij trainen. Uzzo hoeft niet meer op de top van zijn kunnen te lopen.”

Voor Van der Meer is de verkoop van Uzzo geen einde aan zijn topsportaspiraties. ,,Ik heb nog genoeg paarden te rijden.”