Grote Prijs CH Sneek voor jonge amazone Laurie Touw

Share
  • 16 juni 2016 19:10

door: Steven Stegen, 16 juni 2016 19:10

TJALHUIZUM | STEGEN.NET

De Grote Prijs van het CH Sneek kreeg een verrassende winnares: de woensdag 17 jaar geworden Laurie Touw. De jonge amazone uit Biddinghuizen was als laatste starter in de finale de beste met haar paard Carel van Donderen.
De hoofdring van het CH Sneek.

De hoofdring van het CH Sneek.
FOTO: FACEBOOK

Waar de meeste organisaties kiezen voor een klassiek parcours met barrage werd de strijd op het CH Sneek belist in een Speel uw spel, waarbij de deelnemers binnen een bepaalde tijd zo veel mogelijk hindernissen moeten zien te springen.

Laurie Touw verstond die kunst als geen ander. De jonge amazone, die vorig jaar de overstap van de pony’s naar de paarden maakte, startte als laatste. Ze wist wat haar te doen stond, want kort daar voor had Sanne Zwarteveen uit Nijeholtwolde met haar paard Darius de beste score tot dan toe neergezet: 990 punten.

Touw ging voluit in de aanval en kwam eveneens op 990 punten uit. Maar omdat zij daar net even minder tijd voor gebruikte werd zij winnaar van de eerste prijs van 500 euro. ,,Een mooi succes”, glunderde Laurie Touw, die bij de pony’s meedeed aan drie EK’s.