Hans Peter Minderhoud leidt dressuurteam op CHIO Rotterdam

Share
  • 23 juni 2016 16:46

door: redactie, 23 juni 2016 16:46

ROTTERDAM | STEGEN.NET

De Nederlandse dressuurruiters hebben donderdag tijdens het CHIO van Rotterdam de leiding genomen in de landenwedstrijd Daarbij was er een glansrol weggelegd voor Hans Peter Minderhoud, die met Glock’s Johnson TN N.O.P. een persoonlijk record haalde van 79,240%. Zaterdag valt de beslissing.
Hans Peter Minderhoud en Glock's Johnson TN N.O.P. tijdens het CHIO Rotterdam.

Hans Peter Minderhoud en Glock’s Johnson TN N.O.P. tijdens het CHIO Rotterdam.
FOTO: TWITTER | CHIO ROTTERDAM

Het was al even geleden dat Johnson in de baan kwam, het EK in augustus vorig jaar was het laatste optreden. De rustpauze lijkt de Jazz-nakomeling goed te hebben gedaan. Op het CHIO kwam het duo ijzersterk voor de dag, met een opvallende paffe en indrukwekkende galoponderdelen.

Parzival superfit
Ook Adelinde Cornelissen verscheen weer in de baan met haar ervaren Jerich Parzival, met zijn 19 jaar het oudste, maar ook gelijk één van de fitste paarden in het deelnemersveld was. De combinatie had de pech dat de proef net tijdens een enorme hoosbui moest worden afgewerkt, maar de score van 76,140% stemde tot tevredenheid.

Cornelissen scoorde daarmee net een fractie minder dan Diederik van Silfhout met Arlando N.O.P. De KWPN-hengst liet een mooi en vriendelijk totaalbeeld zien en werd beloond met 76,240%.

Daniëlle Heijkoop leverde met Siro het weg te strepen resultaat. Siro toonde spanning en behaalde 70,780%.

Nederland gaat nu aan kop in de landenwedstrijd met 77,207%. De ploeg van de Verenigde Staten staat tweede met 75,640%, vooral vanwege de goede prestatie van Laura Graves, die met de KWPN’er Verdades tot 76,30% kwam, individueel de tweede prestatie van de dag.

Zaterdag vindt de ontknoping plaats van de landenwedstrijd: twee ruiters starten in de Special en twee in de Kür, de beste drie resultaten tellen mee voor het eindklassement.