Madison Goetzmann (16) jongste winnaar ooit op CH De Wolden

Share
  • 24 juli 2016 19:31

door: Steven Stegen, 24 juli 2016 19:31

Veeningen | STEGEN.NET

Twee jonge Amerikaanse amazones en de Nederlander Bart van der Maat waren zondag de hoofdrolspelers tijdens de afsluiting van het CH De Wolden. Winnares werd de 16-jarige Madison Goetzmann, haar landgenote Katherine Strauss werd achter Van der Maat derde.
Madison Goetzmann Wrigley CH De Wolden

Madison Goetzmann is met Wrigley de jongste winnaar ooit op het CH De Wolden.
FOTO: Steven STEGEN

Met deze top drie was er sprake van een unieke situatie, want de drie komen rechtstreeks uit de stallen van Johan Heins uit De Schiphorst. Van der Maat rijdt sinds een jaar voor Heins. De succesvolle Amerikaanse amazones kochten hun paarden bij Heins en trainden daar de afgelopen maanden.

Johan Heins, oud Europees kampioen en deelnemer aan de Olympische spelen, liep dan ook terecht te stralen. Zeker toen de Amerikaanse amazones hem volop lof toezwaaiden en zeiden het jammer te vinden weer terug te moeten naar de States.

Jongste winnaar ooit
De 16-jarige Goetzmann is met haar paard Wrigley (v. Padinus) de jongste winnaars ooit op het CH De Wolden. De nummer drie, Katherine Strauss, is 17. En dan Bart van der Maat, zoon van voormalig tuigpaardrijder Cees van der Maat, is nog maar 22. ,,Ongekend”, aldus Johan Heins. ,,In mijn tijd was dat wel anders. Ik reed zelf op m’n 19e m’n eerste internationale wedstrijd. En moet je nu eens kijken hoe goed en fanatiek de jeugd is.”

Een trotse Johan Heins bij de top drie op het CH De Wolden.

Een trotse Johan Heins bij de top drie op het CH De Wolden.
FOTO: Steven STEGEN

Elf deelnemers wisten door te dringen tot de barrage. Mark Bunting reed als eerste nogmaals foutloos met Eurohill’s Alcatraz, maar zijn tijd van 40.95 bleek uiteindelijk goed voor de vierde plaats. Daarna nam Madison Goetzmann de leiding over om die niet meer uit handen te geven.

Van der Maat stuurde zijn eigen paard Dalton naar de tweede plaats, een prachtige prestatie voor de ruiter uit IJhorst. Als laatste starter maakte Katherine Strauss het met All In (v. Aachen) nog spannend, maar ze kwam net te kort om haar landgenote Goetzmann en Van der Maat te kunnen bedreigen.

Uitslag Grote Prijs De Wolden 2016, week 2

ruiter paard resultaat
1 Madison Goetzmann
United-States
Wrigley
v. Padinus
0-36.95
2 Bart van der Maat
Netherlands
Dalton
v. Vaillant
0-39.61
3 Katherine Strauss
United-States
All In
v. Aachen
0-39.97
4 Mark Bunting
United-Kingdom
Eurohill’s Alcatraz
v. Heartbreaker
0-40.95