Brons voor Frank Hosmar en Alphaville bij Paralympische spelen

Share
  • 15 september 2016 08:11

door: KNHS, 15 september 2016 08:11

Rio de Janeiro | KNHS

Frank Hosmar heeft tijdens de Paralympische spelen brons behaald. De ruiter uit Haarle zei tevreden te zijn. ,,Maar ik had op meer gehoopt.”
Een blije Frank Hosmar na het behalen van de bronzen medaille. foto: Facebook | Annelies Hosmar

Een blije Frank Hosmar na het behalen van de bronzen medaille.
FOTO: Facebook | Annelies Hosmar

Hosmar pakte met Alphaville (v. Sandreo) brons in Grade IV. ,,Tevreden hoor”, reageert hij. ,,Ik had op meer gehoopt. Ik kan mezelf niets verwijten. Mijn paard Alphaville was goed.” De concurrentie kwam zoals verwacht van de Britse Sophie Wells en de Belgische Michele George die op de treden boven Frank stonden.

Als eerste van start
Hosmar moest als eerste van de acht deelnemers van start en opende met een percentage van 70,310 dat al snel werd bijgesteld naar 72,452. Zijn eerste reactie na de proef met Alphaville was: ,,Ik heb niets fout gedaan. Ik kan niet bedenken wat niet goed is. De scores zijn behoudend. De juryleden geven deze dagen niet makkelijk een acht. Er zijn internationale wedstrijden waar ik een 8 of 9 voor de eenvoudige galopwissel krijg. Die blijven nu uit. Ik heb gedaan wat ik moest doen. Beter kon ik niet.”

Na afloop is Hosmar tevreden met brons. ,,Sophie Wells en Michele George zij gewoon heel goed. Maar dat ben ik ook. De ene keer ben ik beter, vandaag zijn zij beter”, zegt Frank Hosmar.

,,Ik ben de eerste Nederlandse paardensporter die hier in Rio een medaille wint.” Voor Hosmar zijn er nog twee kansen op een medaille. Donderdagavond is bekend of Nederland in de landenwedstrijd een medaille wint. Vrijdag is de Kür op Muziek waarin de beste zeven combinaties van iedere Grade aan start komen. ,,Ik hoop dan op een betere loting dan vandaag. Ik heb nu peper, dan wil ik zout”, zegt Hosmar strijdvaardig met de bronzen medaille in zijn handen.

  • Uitslag Paralympische Spelen, individuele proef Grade IV
    Goud Sophie Wells (Gbr), Valerius (v.Flemmingh), 74,857%
    Zilver Michele George (Bel), FBW Rainman (v.Rubicell), 74,333%
    Brons Frank Hosmar (Haarle), Alphaville (v.Sandreo), 72,452%