Maureen Bonder knapt langzaam op: ‘ik loop gelukkig weer wat rond’

Share
  • 30 september 2016 14:50

door: Steven Stegen, 30 september 2016 14:50

Schoonoord | STEGEN.NET

Het gaat de goede kant op met amazone Maureen Bonder. Drie weken na haar valpartij, waarbij ze met de traumaheli naar het ziekenhuis werd gebracht, is ze al weer regelmatig op stal te vinden, maar ze doet het heel rustig aan.
Maureen Bonder en haar vader Wieger. foto: Steven Stegen

Maureen Bonder en haar vader Wieger eerder dit jaar bij een wedstrijd in Dalerveen.
FOTO: Steven Stegen

Bonder maakt een opgewekte indruk. ,,Lichamelijk mankeer ik niets en dat is best een wonder als je ziet wat er gebeurd is. Maar ik merk wel dat ik het kalm aan moet doen. Best moeilijk, want ik was na twee dagen al helemaal gek van het op de bank zitten. Dan ga ik juist nadenken en krijg ik hoofdpijn. Nu doe ik rustig wat dingetjes op stal, klets ik wat en drink ik wat vaker thee.”

Maureen Bonder heeft op de video gezien wat er gebeurde tijdens het Limburgse concours. ,,De zon stond heel laag. M’n paard heeft afgezet op de schaduw van de hindernis, een paar meter te vroeg.”

Beelden
Bonder zegt er geen moeite mee te hebben om de beelden terug te zien. Maar ze beseft wel dat het veel slechter af had kunnen lopen. ,,De mensen die er bij waren dachten echt dat ik er geweest was. Misschien was het een geluk bij een ongeluk dat ik snel bewusteloos raakte. Daardoor ben ik er bij de tweede rol die we maakten zo goed van af gekomen, anders had ik vast breuken gehad.”

Velcaro
Maureen Bonder heeft inmiddels afscheid genomen van Velcaro (Elcaro x Tangelo xx), één van haar toppaarden. ,,Hij is terug naar zijn fokker. Velcaro is 14 jaar en dan is het mooi geweest. Ik heb heel veel aan hem te danken”, vertelt Maureen. Ze is intussen al weer een tijd aan het trainen met haar belangrijkste troef van dit moment, de zesjarige ruin Filemon (Warrant  x Larino). ,,Een heel fijn paard en voor mijn gevoel de opvolger van Alex.”