Indoor Tolbert: Oldenburger Trofee voor Henk Prins

Share
  • 29 maart 2014 11:43

door: redactie, 29 maart 2014 11:43

blokjeTOLBERT | STEGEN.NET
Tuigpaardrijder Henk Prins uit Doezum kreeg vrijdagavond bij Indoor Tolbert de Piet Oldenburger Trofee uitgereikt. Dat is een prijs die Indoor Tolbert al een aantal jaren als hoofdprijs voor de beste KWPN-tuigpaardencombinatie beschikbaar stelt.

Folkelien Oldenburger reikt de trofee uit aan Henk Prins

Folkelien Oldenburger reikt de trofee uit aan Henk Prins

De jury complimenteerde Henk Prins met zijn manier van rijden. ,,In de lijn zoals Piet Oldenburger zijn tuigpaarden aan de teugel had.” En dus mocht de dochter van de in 2009 overleden oud-voorzitter van Indoor Tolbert Piet Oldenburger, Folkelien Oldenburger, de prijs aan Prins uitreiken.

Prins was in de ogen van de jury de beste in de strijd van drie overgebleven kandidaten voor het kleinood. De andere twee waren Ronny Beuving uit Hijken en Nathalie Buwalda uit Nieuw Weerdinge. Henk prins kwam in de baan met Mannus van eigenaar Bosman uit Kollummerzwaag. De tuigpaardenavond speelde zich af in een goed gevulde Hedde Jan Cazemiermanege, waar niet alleen KWPN-paarden in de ring kwamen, maar ook shetlanders en paarden van het Friese ras.

In de Ereklasse van het Friese ras zegevierde Willem Wester met zijn paard Maurits 437 (v Ulbert). Tweede werd in deze rubriek Marcel Heuker met Lutger 436 (v Onne).