archief
contact
+31 6 53239630

Mestpaddenstoel mogelijk inzetbaar als antibiotica

De paddenstoel Coprinopsis Cinerea, die dikwijls groeit op paardenmest, zouden een proteïne bevatten die ook van toepassing is op antibiotica. Onderzoekers aan het Instituut voor Microbiologie in Zürich (Zwitserland) en Bonn (Duitsland) onderzochten de bevindingen.

Volgens hen heeft de stof hetzelfde effect als de traditionele antibiotica, maar behoort het tot een andere groep van biochemische substanties. Copsin is een proteïne, terwijl traditionele antibiotica meestal uit organische groepen zonder proteïne bestaan.

De proteïne is in staat om een specifieke groep bacteriën te doden. Uitgebreid onderzoek toont aan dat dit een antibiotica-effect creeërt…

Dit is een extern bericht uit de rss-feed, lees het hele artikel bij : Hoefslag

Total
15
Shares
gerelateerde berichten
Total
15
Share