‘Koetsverbod New York vanaf 2016′

‘Koetsverbod New York vanaf 2016′

1 december 2014 13:21 Uit

Door redactie
 
Leestijd: < 1 minuut
koets New York

Burgemeester De Blasio van New York introduceert het verbod op koetspaarden in zijn stad. Het is de bedoeling dat het wetsvoorstel in 2016 definitief wordt gerealiseerd.

De koetsiers krijgen een jaar de tijd om een andere baan te vinden. Tot die tijd mogen zij groene taxi’s besturen. De stad heeft sinds 1940 68 gecertificeerde koetsen in dienst, die gezamelijk goed zijn voor zo’n 19 miljoen dollar per jaar. De meeste koetsiers zijn niet blij met de groene taxi als alternatief vervoer. ,,Ik vind het een belediging en kruip absoluut niet achter het stuur van zo’n onding,” aldus een anonieme menner.

Activisten blij
Activisten zijn echter blij met het besluit van de burgervader. Volgens hen horen de paarden niet thuis in de gevaarlijkste straten. In het verleden zocht de gemeenteraad nog naar de opties om een stallencomplex in Central Park te bouwen, zodat de dieren niet de straat op hoeven. Deze oplossing lijkt van de baan. Volgens de koetsiers worden de paarden goed behandeld en is de situatie gewoon veilig. ,,We kopen deze paarden van de Amish. Zonder ons zouden ze als hondenvoer eindigen. Onze paarden krijgen betere zorg en langer vakantie als wij.”

Hoefslag/NY Post

Dit is een extern bericht uit de rss-feed, lees het hele artikel bij : Hoefslag

Deel dit bericht