archief
contact
+31 6 53239630

Tienen voor hengsten bij Indoor Groningen in Zuidbroek

Zuidbroek | Hoefslag

De L-combinaties beten de spits af bij Indoor Groningen in Zuidbroek, waar woensdag de derde wedstrijd van de Isah KWPN/KNHS Hengstencompetitie gehouden werd.

Wilde het de eerste wedstrijden in Ermelo en Roosendaal nog niet echt lukken met de chique verrichtingskampioen Franklin (Ampère x Ferro), nu toonde hij onder de uit Denemarken ingevlogen Severo Jurado Lopez van mede-eigenaar Stal Helgstrand zijn kwaliteit. Hij beweegt met enorm veel techniek, buiging in de gewrichten en souplesse. Voor zijn draf scoorde de hengst het hoogst mogelijk cijfer, een tien.

Juryvoorzitter Johan Hamminga, die samen met Monique Peutz en Clara Dekker voor de beoordeling zorgde, voorzag de prestatie van duidelijk commentaar: ,,In de draf, waarbij Franklin een enorme techniek laat zien met veel afdruk, wordt het achterbeen heel goed gebruikt en goed onder het lichaam gebracht. Zo willen we het zien: een 10 dus. Ook in de galop gaat hij goed gedragen en met veel balans: een 9. Wat een paard!”

Dit is een extern bericht uit de rss-feed, lees het hele artikel bij : Hoefslag

Total
14
Shares
0 deel
0 deel
14 deel
0 Tweet
0 deel