archief
contact
+31 6 53239630

Albert Zoer kan zege Laura Renwick op Jumping De Driehoek niet voorkomen

STEGEREN – De Britse Laura Renwick won met Heliodor Hybris de Grote Prijs van Jumping De Driehoek. Albert Zoer had als laatste starter de zege voor het grijpen, maar zijn alles-of-niets poging met Gigolo leidde tot een balk en de zevende plaats. ,,Kan gebeuren als je risico neemt”, reageerde Zoer nuchter.
Laura Renwick won met Heliodor Hybris de Grote Prijs.

STEGEREN | STEGEN.NET | KNHS

De Britse Laura Renwick won met Heliodor Hybris de Grote Prijs van Jumping De Driehoek. Albert Zoer had als laatste starter de zege voor het grijpen, maar zijn alles-of-niets poging met Gigolo leidde tot een balk en de zevende plaats.
Laura Renwick won met Heliodor Hybris de Grote Prijs.
Laura Renwick won met Heliodor Hybris de Grote Prijs.
FOTO: JUMPING DE DRIEHOEK

De spannende barrage met acht kanshebbers was de mooie afsluiting van een meer dan geslaagde editie van het CSI Ommen bij de familie Schuttert. Met nog één ruiter te gaan, Albert Zoer (Echten) met Gigolo (v. Cicero), ging de Britse Laura Renwick met Heliodor Hybris (v. Diamant de Semilly) aan de leiding.

Zoer deed met de schimmel een ultieme poging en doorsneed de eindstreep in een tweetiende van een seconde kortere tijd dan Renwick, alleen viel de bovenste paal.

Nuchter
Zoer reageerde nuchter op de tegenslag: ,,Dat is het risico dat je moet nemen. Door het risico niet aan te gaan weet je zeker dat je niet wint. Ik kwam heel mooi passend bij die laatste hindernis, alleen sprong Gigolo door de snelheid net iets te plat, waardoor we de fout kregen”, vertelde Zoer, die er wel aan toevoegde dit paard steeds vaker foutloze rondes in Grote Prijzen laat noteren.

Maikel van der Vleuten (Someren) wist zich ook voor de barrage te plaatsen en hij deed dat met VDL Groep Arera C (v. Indoctro). Hij bleef wel foutloos en eindigde als derde achter de Brit William Funnell, die voor deze Grote Prijs Billy Onslow (v. Billy Congo) had gezadeld.

Van der Vleuten: ,,Ik heb het laten liggen in de laatste wending. Daar had ik strakker binnendoor moeten rijden richting de oxer. Nu was ik acht tiende van een seconde langzamer dan Renwick. Aan de andere kant liggen de eerste drie van het klassement heel dicht bij elkaar. Dat komt mede door de mooie vloeiende lijn die deze barrage kenmerkte.”

Uitslag Grote Prijs van het Vechtdal CSI3* Ommen (1.55m):

1. Laura Renwick (Eng) – Heliodor Hybris – 0 / 0 – 37.82
2. William Funnell (Eng) – Billy Onslow – 0 / 0 – 38.25
3. Maikel van der Vleuten (Someren) – VDL Groep Arera C – 0 / 0 – 38.67
7. Albert Zoer (Echten) – Gigolo – 0 / 4 – 37.59
8. Michael Greeve (Veeningen) – Whitney Bv – 0 / 4 – 39.19

Total
6
Shares
gerelateerde berichten
Total
6
Share