Joe Clayton bedwingt muur van 2.15 bij Jumping De Driehoek

Joe Clayton bedwingt muur van 2.15 bij Jumping De Driehoek

8 augustus 2015 10:40 Uit

Door redactie
 
Leestijd: < 1 minuut

STEGEREN | STEGEN.NET | JUMPING DE DRIEHOEK

De Engelse ruiter Joe Clayton is vrijdagavond winnaar geworden van de sfeervolle en spannende puissance tijdens Jumping De Driehoek. Clayton wist met zijn paard Ingliston Twister als enige de muur van 2.15 te bedwingen.
Joe Clayton gaat met Ingliston Twister over de muur van 2.15. Foto: Jumping De Driehoek

Joe Clayton gaat met Ingliston Twister over de muur van 2.15.
FOTO: JUMPING DE DRIEHOEK

De uit Staphorst afkomstige Marcella Hokse wist als enige Nederlandse de vierde ronde te bereiken. Daar moest zij het opnemen tegen de drie Engelse ruiters: Joe Clayton, Matthew Sampson en Guy Williams.

Van de vier wist alleen Clayton de 2,15 meter hoge muur foutloos te overwinnen. Clayton deed nog een toegift door zich te wagen aan de naar 2,25 meter hoogte bijgestelde muur, maar dit bleek ook voor hem te hoog. Clayton sleepte met zijn overwinning een Kia Picanto in de wacht.

Hassmann wint 1.50
In de later op de dag verreden 3*-rubriek over 1.50m was de Duitser Felix Haβmann Jur Vrieling (Arezzo VD) en Maikel van der Vleuten (VDL Groep Arera C) te snel af met een tijd van 59,93 seconden. Vrieling eindigde als tweede in een tijd van 61,33 seconden. Met 61,43 seconden moest Van der Vleuten genoegen nemen met een derde plaats. Vrieling en Van der Vleuten komen over twee weken beide uit in Aken voor het Nederlanse EK-team.