archief
contact
+31 6 53239630

Global Champions League wint in Brussel hoger beroep tegen FEI

BRUSSEL – De Global Champions League kan in 2016 definitief van start, zo heeft het Hof van Beroep in Brussel geoordeeld. De zaak was aangespannen door de organisatie van de Global Champions League tegen de FEI.

BRUSSEL | EQUNEWS

Nadat eerder al een ‘go’ kwam na wijzigingen van de FEI heeft nu ook het Hof van Beroep in Brussel heeft gisteren bevestigd dat de Global Champions League in 2016 van start kan gaan in een nieuwe vorm. De uitspraak van het hof betekend dat ruiters de vrijheid zullen hebben om in teams op de prestigieuze en met hoge geldprijzen gedoteerde wedstrijdenserie te mogen starten.
Edwina Tops-Alexander met Lintea Tequila tiijdens de wedstrijd in Valkenswaard. foto: GCT | Stefano Grasso
Edwina Tops-Alexander met Lintea Tequila tiijdens de wedstrijd in Valkenswaard. foto: GCT | Stefano Grasso

In het nieuwe format van de Global Champions League kan het publiek volgend jaar genieten van de absolute wereldtop op 15 bestemmingen. De springruiters zullen als teams de strijd met elkaar aangaan en hebben afgelopen zomer tijdens de GCT in Valkenwaard al een voorproefje gehad van het nieuwe concept. Daar werd de team competitie verreden “ter ere” van de opening van de nieuwe Stal Tops arena en ging de winst naar Harrie Smolders en Rolf Göran-Bengtsson.

In juni van dit jaar diende de Global Champions League een klacht in bij het Hof dat de FEI het EU-mededingingsrecht schond door een zogenaamde genaamd “exclusiviteitsclausule” te gebruiken om te voorkomen dat ruiters en paarden op wedstrijden zouden starten die niet zijn goedgekeurd door de FEI. Het Hof van Beroep oordeelde gisteren dat de FEI onvoldoende bewijs kon leveren om de “exclusiviteitsclausule” in stand te houden, het zou geen ernstige en onherstelbare schade aan de federatie opleveren.

lees meer bij de bron…

Dit is een extern bericht uit de feed van : Equnews NL

Total
1
Shares
gerelateerde berichten
Total
1
Share