KWPN schrijft 14 nieuwe springhengsten en 7 dressuurhengsten in

KWPN schrijft 14 nieuwe springhengsten en 7 dressuurhengsten in

16 november 2015 09:02 Uit

Door redactie
 
Deel dit bericht
Leestijd: 2 minuten

ERMELO | KWPN

Onder goede publieke belangstelling namen 15 springhengsten deel aan het eindexamen van het verrichtingsonderzoek, waarvan er 14 werden ingeschreven. Met 85 punten kreeg de Kashmir van ’t Schuttershof-zoon Fly de hoogste beoordeling, zo meldt het KWPN.
Fly was de springhengst met de meeste punten.

Fly was de springhengst met de meeste punten.
KWPN.NL

Een gemêleerd gezelschap is ingeschreven en dat stemt de commissie heel tevreden. ,,In het begin van het onderzoek hadden we niet kunnen voorspellen dat we zoveel hengsten konden gaan goedkeuren, maar een groot deel van de hengsten heeft zich heel positief ontwikkeld. Zowel qua bloedvoering als kenmerkende eigenschappen is het een heel gevarieerde groep. De één blinkt uit met zijn rijdbaarheid, de ander met het vermogen en weer een ander door zijn snelle reflexen. Hopelijk krijgen deze hengsten van de fokkers de kansen die ze verdienen”, vertelde voorzitter Cor Loeffen direct na afloop.

Verrichtingstopper
Met 85 punten kreeg Fly (Kashmir van ’t Schuttershof x Caretino) van Stal Hendrix en Bert van den Oetelaar het mooiste rapport. ,,Deze hengst won van ’t zomer al de Stal Hendrix-competitie en hij heeft hier in het onderzoek heel constant gepresteerd, waarbij zijn instelling, rijdbaarheid, zeer goede reflexen, techniek en lichaamsgebruik”, oordeelde de commissie.

Dressuur
Na de 14 springhengsten vanmorgen, konden vanmiddag alle zeven aan het eindexamen deelnemende dressuurhengsten ingeschreven worden. Onder hen twee kwaliteitsvolle Totilas-zonen, en de opvallende Daily Deal-zoon Daily Diamond die de hoogste score van 87,5 ontving.

41 Daily Diamond 271015-5377

Wim Ernes rondde in Ermelo zijn laatste taak als voorzitter van de hengstenkeuringscommissie met plezier af. ,,We hebben zeven interessante hengsten kunnen goedkeuren, waarvan twee in het kader van bloedspreiding extra interessant zijn. Bloedspreiding en kwaliteit zijn bij hen heel mooi samengekomen”, vertelt Ernes, daarmee onder meer doelend op de Daily Deal-zoon Daily Diamond (mv.Fürst Heinrich) van A. Vellekoop uit Haaksbergen en Nico Witte.

lees meer bij het KWPN…