Patijn’s Paarden Revue geeft kleur aan jubileum CH Eext

Share
  • 25 april 2019 20:44

door: Steven Stegen, 25 april 2019 20:44

🔴 Eext
Het CH Eext pakt dit jaar flink uit bij de 90e editie. Op 5 juni staat een bijzondere jubileumshow geprogrammeerd: Patijn’s Paarden Revue. Het wordt een reis door de tijd met paarden, muziek en zang. De organisatie gaf alvast een voorproefje.

Patijn's Paarden Revue
Presentator Nick Kamerling en amazone Gerda Kamps tijdens de presentatie van de jubileumshow.
📸 Steven Stegen

De preview voor genodigden geeft een beetje een indruk van wat mensen op 5 juni kunnen verwachten. Het wordt een soort van ‘sentimental journey’, althans zo voelt oud-voorzitter Marchienus Jobing het. Jobing was 40 jaar bestuurslid en meer dan tien jaar voorzitter. ,,Het kindje CH Eext is groot geworden. Dat blijkt wel uit deze bijzondere show. Dat raakt mij echt.”

Huidig voorzitter Marten Hilbolling verheugt zich ook op de show. ,,We steken er wel een beetje onze nek mee uit. Het is toch wel even weer iets anders. Maar we hebben er alle vertrouwen in dat dit zal aanslaan.” Dat zegt ook Rienk Kluiving van de organisatie. De bezoekers zullen niet alleen zo’n honderd paarden voorbij zien komen, er is ook theater en zang.

CH Eext beleeft dit jaar de 90e editie. Het evenement bestaat al 92 jaar. Twee keer kon het niet doorgaan, dat was vanwege de oorlog en vanwege de MKZ-crisis. Alle wedstrijden zijn dit jaar op de all-weather bodem.