Drie Nederlandse menners aan start in wereldbeker

Drie Nederlandse menners aan start in wereldbeker

13 oktober 2020 18:56 Uit

Door KNHS
 
Leestijd: < 1 minuut

🐴 Ermelo
📝 KNHS

Het lijkt er vooralsnog op dat de vierspanrijders toch een enigszins ‘normaal’ winterseizoen tegemoet gaan. Bram Chardon, IJsbrand Chardon en Koos de Ronde gaan deelnemen aan een uitgedund aantal wedstrijden in de wereldbeker.

De genoemde menners maken zich op voor het 20e seizoen van de FEI Wereldbekers voor vierspan paarden. De drie menners maken deel uit van het selecte gezelschap van tien vierspanrijders die over een ingekort seizoen de strijd met elkaar aan gaan.

Begin augustus maakte de FEI al bekend, dat de tien vierspanrijders die zich hadden gekwalificeerd voor het wereldbekerseizoen 2019/2020 ook gekwalificeerd zijn voor het komende seizoen.

De FEI nam deze beslissing door het ontbreken van voldoende kwalificatiewedstrijden, veroorzaakt door de vele annuleringen vanwege het coronavirus. De Amerikaan Chester Weber meldde zich op het laatste moment af, zijn plaats wordt ingenomen door de Belg Dries Degrieck.

Vijf wedstrijden

In totaal komen de vierspanrijders op vijf wedstrijden aan de start. De top vijf menners komt op drie wedstrijden aan de start, de top zes tot en met tien start op twee wedstrijden. De beste twee resultaten tellen en de beste zes menners van de stand na Leipzig op 17 januari komen in aanmerking voor deelname aan de finale in het Franse Bordeaux van 5 tot en met 7 februari 2021. In de finale beginnen de menners met een schone lei.

Naast het Nederlandse trio nemen ook titelverdediger Boyd Exell (AUS), Jérôme Voutaz (SUI), Benjamin Aillaud (FRA), Mareike Harm (GER), Glenn Geerts (BEL), Jozsef Dobrovitz (HUN) en Dries Degrieck (BEL) deel aan de Wereldbeker.

IJsbrand Chardon en Koos de Ronde starten hun Wereldbekerseizoen op de eerste wedstrijd in Lyon (31 oktober-1 november). Bram Chardon start zijn seizoen in Boedapest (28-29 november).


Deel dit bericht