Home » Evenementen » Jumping Zwolle 2018

Jumping Zwolle 2018


Evenementgegevens

  • Datum:

blokjeZwolle
De IJsselhallen in Zwolle vullen zich in oktober weer met internationale springpaarden van over de hele wereld. Het internationaal springconcours komt weer terug na een afwezigheid van maar liefst zeven jaar.

Om dit te realiseren hebben Teus van den Brink, Emmy Poppelaars en Jonny Roelofsen de handen ineen geslagen en staat topruiter Jeroen Dubbeldam hen bij als ambassadeur. Indoor Zwolle vindt van 18 tot en met 21 oktober plaats.

Jeroen Dubbeldam, hier met zijn toppaarden De Sjiem en Zenith SFN, is ambassadeur van Jumping Zwolle.
Jeroen Dubbeldam, hier met zijn toppaarden De Sjiem en Zenith SFN, is ambassadeur van Jumping Zwolle.
Wendy Scholten

Aanleiding van de comeback is de stopzetting van Indoor Drachten, waar de organisatie van ‘Zwolle International’ destijds naar toe verhuisde. Bestuursleden Fred Lodewijk en Gerrit-Jan van de Pol hebben de knoop doorgehakt en besloten dat er geen nieuwe editie meer komt. ,,Daar was in januari tijdens het evenement al sprake van. Toen we na afloop van mijn veiling Sale of the Rising Stars bij elkaar zaten, zeiden de mannen: ‘Je mag het voortzetten als je wil. Wij sponsoren wel, maar houden er zelf mee op. Dat was voor Emmy en mij de eerste aanzet”, vertelt springpaardenhandelaar Teus van den Brink uit Nijkerkerveen.

  • Starlijsten en uitslagen Indoor Zwolle: klik hier

Al snel kwam de terugkeer naar de IJsselhallen in Zwolle ter sprake. ,,Daar kwam ik al als twaalfjarig jochie om konijnen en geiten op de markt te verkopen. Toen Emmy en ik daar waren in februari, kreeg ik meteen weer dat goede gevoel. De mogelijkheden in de IJsselhallen zijn gigantisch. Het heeft ook uitstraling.” Ook bij Emmy Poppelaars voelde het goed. ,,We gaan het doen! Maar het wordt wel een ander concours dan voorheen met een andere look en zelfs op driesterrenniveau!”, vertelt de evenementenorganisatrice.

over de auteur

redactie

De redactie van Stegen.net bericht sinds 1995 over de paardensport, met het accent op Noord-Nederland.

Heb je tips en/of aanmerkingen of verbeteringen, meld die dan op info@stegen.net