Wim Schröder op eigen benen

Share
  • 13 januari 2010 23:02

door: redactie, 13 januari 2010 23:02

LOCHEM – Wim Schröder gaat vanaf 1 maart zelfstandig verder in de paardensport. Hij heeft in goed overleg besloten om na 14 jaar zijn dienstverband bij Eurocommerce Promotie te beëindigen. Wel blijft hij jonge paarden voor de stal trainen en zal hij ruiters van Eurocommerce begeleiden.

Schröder gaat vanaf maart in Tubbergen aan de slag op de locatie van BWG Stables. Hij wil daar gaan handelen, maar blijft dus ook werk verrichten voor zijn huidige werkgever.

,,Zowel Wim als Eurocommerce voelen zich comfortabel bij de nieuwe situatie, omdat Wim niet meer belast is met de dagelijkse leiding van de stal in Lochem, hetgeen een volledige dagtaak is en Eurocommerce de kwaliteiten van Wim kan blijven behouden, daar waar het gaat om trainingsarbeid voor de ruiters en begeleiding van jonge paarden. Voor Wim betekent dit dat hij een aantal dagdelen per week deze activiteiten voor Eurocommerce gaat verzorgen. Daarnaast geeft hem dit de vrijheid om als zelfstandig ondernemer zich verder te ontwikkelen in de paardenhandel en de begeleiding van de ruiters en amazones, die dat wensen”, aldus Ger Visser van Eurocommerce.

Eurocommerce zegt veel dank verschuldigd te zijn aan Wim Schröder, waarbij met name de periode van ingang vast dienstverband (1996) tot aan de Olympische Spelen in 2004 in Athene als zeer bijzonder omschreven kan worden, waarbij tijdens deze Olympische Spelen zowel Wim als Gerco Schröder zelf opgeleide paarden hebben uitgebracht op het belangrijkste tournooi in de wereld.

Onder begeleiding van Wim is Gerco Schröder uitgegroeid tot een van de beste ruiters van Nederland, die een bijdrage heeft mogen leveren met zijn paard Eurocommerce Berlin aan het behalen van het Wereldkampioenschap voor Landenteams 2006 te Aken en het Europees Kampioenschap voor Landenteams te Mannheim in 2007.

Stegen.net