Gerco Schröder blijft in winning mood

Share
  • 7 november 2009 10:13

door: redactie, 7 november 2009 10:13

WIERDEN – Gerco Schröder heeft vrijdag tijdens Indoor Wierden ook de tweede kwalificatie voor de Grote Prijs gewonnen. De ruiter uit Tubbergen zegevierde op de rug van de tienjarige merrie Eurocommerce Top Secret, die pas twee weken in z’n bezit is. Ook de eerste kwalificatie had hij een dag eerder al op zijn naam geschreven met Eurocommerce Baltimore.

De Zweedse Marlin Parmler werd op ruim 1,2 seconde tweede met Simone. Tom Brinkman maakte het succes voor Stal Eurocommerce compleet met de derde plaats op Tobalio. Gert-Jan Bruggink, die in Wierden een patent heeft op vierde plaatsen, finishte nu op die positie met zijn herstelde topper Primeval Wings. Judith Vetker bezorgde het thuispubliek plezier met de vijfde plaats op Vida Loca.
 
Sjaak Sleiderink

Het jachtspringen in groep 3 van de klasse Z tijdens Indoor Wierden ging vrijdag uiteindelijk naar Sjaak Sleiderink en BMC Take it Easy la Silla. Op tweehonderdste tel volgde Frank Posmus met Deen’s Venjolie DN. Op zijn beurt hield Posmus die piepkleine marge over op nummer drie Kirsten Rikkert met Unlimited RAG (50,79).

In groep 2 bewees Anna-Liza Makkinga eens te meer een voortreffelijk amazone te zijn. Met haar paarden Wembley en Virgil liet ze de concurrentie kansloos voor de eerste en tweede prijs.

Robert Vos was vrijdag met Tornike de snelste in het parcours van het 1,35-springen. Gerco Schröder kwam met Eurocommerce London bijna achttiende seconde tekort tegen de Eschruiter uit Wierden. Kevin Olsmeijer was met Viceroy T goed voor de derde plaats. Achter hem eindigden Rob Scherphof met Val d’Isere en Pascale Pfeiffer met Taloubet.

Stegen.net