archief
contact
+31 6 53239630

Albert Zoer wint met Uraguay Grote Prijs Balve

BALVE – Albert Zoer heeft zondag de Grote prijs van Balve op zijn naam geschreven. De ruiter uit het Drentse Echten zette met Uraguay (Nairobi x Colino) de snelste foutloze ronde en incasseerde voor zijn overwinning 25.000 euro.

Albert Zoer.

Elf combinaties maakten zich op voor de tweede manche om de hoofdprijs te betwisten. Zoer was de enige Nederlandse combinatie die tot deze tweede manche wist door te dringen. In de kwalificatiewedstrijd voor de Grote Prijs had Zoer met dit paard een derde plaats weten te veroveren achter Gert Jan Bruggink (Weerselo) met Cash Junior.

Zoer blikte tevreden terug. ,,Dit concours liep nu eens helemaal perfect. We waren op vrijdag derde in de kwalificatie en toen ik mij met mijn paard vandaag aan het voorbereiden was op de tweede manche voelde ik aan alles dat ik iets kon gaan riskeren. Ik wist dat een paar snelle combinaties achter mij kwamen – ik moest als vierde van de elf starters rijden – en besloot de risico’s aan te gaan. Uraguay sprong fantastisch en stond perfect in de hand. Ik begin nu te merken dat de hulp van bondscoach Rob Ehrens, die na de wereldbekerfinale in Geneve mij thuis een aantal malen heeft getraind, zijn vruchten begint af te werpen.”

De zege van Zoer met Uraguay kwam op een gelegen moment, want tussen Rome en Balve verkocht hij nog even zijn Uraya, het paard waarmee hij deelnam aan de Meydan FEI Nations Cup wedstrijd in Rome, naar Amerika verkocht. ,,Dat de merrie af en toe bokt was geen enkel bezwaar. Ze doet het namelijk altijd in de wedstrijd voor ze van start gaat, maar als we gestart zijn is dat bokken helemaal over en is ze volledig geconcentreerd op de hindernissen”, aldus Zoer die zich omtrent de verkoopprijs niet wenst uit te laten.

Stegen.net | KNHS

Total
0
Shares
gerelateerde berichten
Total
0
Share