Willem Luiten aan de slag bij de KNHS

Willem Luiten aan de slag bij de KNHS

3 maart 2011 16:39 Uit

Door redactie
 
Leestijd: < 1 minuut

 

Willem Luiten.

ERMELO – Willem Luiten uit Winschoten wordt per 1 april manager wedstrijdsport bij de KNHS. Hij volgt in deze functie Wichert Fikse op, die in 2010 afscheid nam van de hippische sportbond.

De 47-jarige Luiten heeft een bedrijfskundige opleiding genoten (MBA) en is op dit moment werkzaam als Manager Kredietrisico Management bij de Rabobank Noord Groningen. Hij is gespecialiseerd in het begeleiden van ondernemingen in zwaar weer. Verder heeft Luiten diverse manager/directie functies vervuld in de bancaire wereld.

Willem Luiten is geen onbekende in de paardensport. Hij is voor Nederland de FEI Steward General, het hoofd van de stewards voor alle paardensportdisciplines die zijn aangesloten bij de internationale hippische sportbond FEI. Daarnaast is Luiten ook internationaal jurylid springen. Direct na de fusie in 2002 waarbij de KNHS is ontstaan uit 16 verschillende paardensportbonden en paardensportorganisaties, heeft Luiten meerdere jaren deel uit gemaakt van het wedstrijdplatform en de Ledenraad en op dit moment is hij nog lid van de financiële commissie van de Ledenraad.

Stegen.net | KNHS