archief
contact
+31 6 53239630

Rhinovirus: KNHS trekt negatief advies in

Voorzichtigheid blijft geboden om het virus buiten de deur te houden (archieffoto).

ERMELO
Opluchting in de paardenwereld: de dreiging van het rhinovirus lijkt voorbij en de KNHS heeft dinsdagmiddag het negatieve advies ingetrokken. ,,De wedstrijden kunnen weer beginnen, maar we adviseren nog wel om extra maatregelen in acht te nemen”, aldus manager wedstrijdzaken Willem Luiten van de KNHS.

Voorzichtigheid blijft geboden om het virus buiten de deur te houden.

De sector keek reikhalzend uit naar dit positieve nieuws. Nu de incubatietijd voorbij is er er geen nieuwe gevallen van de neurologische variant bekend zijn geworden lijkt alle ellende vergeten. Toch waarschuwen experts dat waakzaamheid nodig blijft. En wat Willem Luiten betreft vallen er ook lessen te leren, zoals nog beter samenwerken en het verscherpen van de protocollen. De kritiek op de KNHS is hem ook bekend. ,,Ja, die is er. Vanwege ons advies. Waarom geen wedstrijdverbod, zo vroegen velen zich af. Maar daar hebben we eenvoudig de juridische middelen niet voor.”

Luiten zegt dat de paardenwereld zich vrij goed aan de adviezen heeft gehouden. Maar hij geeft toe dat er toch nog regelmatig trailers met paarden te zien waren. ,,Mijn indruk is dat tweederde zich aan de adviezen heeft gehouden en één derde dus niet.”

De KNHS adviseert organisaties en ruiters om nog wel voorzichtig te zijn. Dat betekent na het parcours of de proef het paard direct weer in de eigen trailer of vrachtwagen en niet in een vreemde stal zetten. Ook moet contact tussen paarden vermeden worden.
[Stegen.net]

Total
0
Shares
0 deel
0 deel
0 deel
0 Tweet
0 deel
2 comments

Comments are closed.