Hans Peter Minderhoud dressuurkampioen

Share
  • 13 juni 2011 09:29

door: redactie, 13 juni 2011 09:29

DE STEEG –  Op de computer bekijkt Edward Gal tijdens het NK dressuur in De Steeg op een ander concours de verrichtingen van Totilas, het paard waarmee hij in 2009 en 2010 nationaal kampioen werd. „Ik heb er nog steeds moeite mee om hem te zien”, bekende Gal, kort nadat hij als titelverdediger tweede was geworden op het NK. De titel was nu voor zijn vriend Hans Peter Minderhoud met IPS Tango.

Edward Gal pakte met Sisther de Jeu de tweede plaats. ©www.sjoert.com

Totilas komt in Duitsland met Matthias Rath nog niet toe aan de scores die Gal met hem haalde. „Met zijn nieuwe ruiter vormt hij nog niet echt een combinatie. De tijd zal leren of hij weer net zo goed werd als bij ons. Zoals het er nu voorstaat kunnen we straks op het EK wel boven Totilas eindigen. Als hij weer zo gaat lopen als hij onder mij deed wordt het een ander verhaal.”

Hans Peter Minderhoud rijdt IPS Tango naar de zege. ©www.sjoert.com

Hans Peter Minderhoud behaalde tijdens Outdoor Gelderland zijn eerste nationale titel in de zware tour. Hij was over de drie onderdelen de beste met IPS Tango, maar moest wel toezien hoe Edward Gal met Sister de Jeu de onder kunstlicht verreden kĂĽr op muziek op zijn naam schreef. Het verschil was echter te gering om de achterstand in het klassement op zijn partner Minderhoud goed te maken.

Adelinde Cornelissen ontbrak in De Steeg. De winnares van de wereldbeker, onmiskenbaar op dit moment de nummer Ă©Ă©n van Nederland, besloot Parzival enige tijd rust te geven. Anky van Grunsven en Imke Schellekens waren evenmin van de partij. Ze hebben op dit moment geen paard in de juiste conditie om aan de titelstrijd mee te doen.

Young Riders

Angela Krooswijk uit Prinsenbeek prolongeerde haar Nederlandse titel bij de Young Riders met de hengst BMC Roman Nature. Michelle van Lanen uit Uden moest in de KĂĽr met Urchin B genoegen nemen met de vierde plaats, maar zij had in de twee voorgaande wedstrijden ruimte genoeg om zich iets te kunnen permitteren om het zilver te behouden.

Krooswijk: ,,Het was best een overgang voor mijn paard, van de rustige ring, waar we de eerste twee wedstrijden hebben gereden in het kader van dit kampioenschap, naar de indrukwekkende hoofdpiste. Daardoor ontstond er enige spanning, waardoor we bijvoorbeeld in de wissels een paar fouten maakte. Ik heb gekozen voor BMC Roman Nature, omdat die in de twee voorgaande wedstrijden niet alleen hoger stond, maar ook iets betrouwbaarder was dan mijn andere paard Flash, dat iets last van spanning had. Toch houd ik voor het komende seizoen beide opties open.”

In de ZZ-Zwaar ging de titel naar Emmelie Scholtens en de hengst Westenwind. Zij kregen vooral concurrentie van Adelinde Cornelissen en haar Tiara (v. Jazz). In de kĂĽr eiste Cornelissen de zege op, maar dat was niet voldoende om Scholtens in het klassement te kunnen bedreigen.

Stegen.net | KNHS | ANP

Eindstand NK dressuur senioren (Zware Tour):

1. Hans Peter Minderhoud – IPS Tango (Jazz x Contango) – 227.572
2. Edward Gal – Sisther de Jeu (Gribaldi x Amor) – 226.463
3. Marlies van Baalen – BMC Phoebe (Regazonni x Ulft) – 216.912

Eindstand Nederland Kampioenschap Dressuur Young Riders:

1. Angela Krooswijk – BMC Roman Nature (v. Rohdiamant) – 222.189
2. Michelle van Lanen – Urchin B (Jazz x Vincent) – 214.640
3. Melissa Tychon – Marinetty (v. Solero) – 210.257

Eindstand KNHS Kampioenschap dressuur ZZ-Zwaar:

1. Emmelie Scholtens – Westenwind (Flemmingh x Contango) – 214.071
2. Adelinde Cornelissen – Tiara (v. Jazz) – 209.130
3. Lotje Schoots – Zarah (v. Oscar) – 206.023