Amazones domineren springrubrieken CH Sleen

Share
  • 11 juli 2011 12:21

door: Steven Stegen, 11 juli 2011 12:21

SLEEN – Het CH Sleen is het afgelopen weekend voor de laatste keer gehouden op het terrein achter de manege. Bij het springen domineerden de amazones. Anne-Liza Makkinga en Maureen Bonder waren de hoofdrolspelers.

Anne-Lize Makkinga begon al sterk in de klasse M, waarin ze de hengst Tolan R (v. Namelus) voorstelde. Later won de 24-jarige amazone uit Ommen, die is verbonden aan Stal Veldhoek, het ZZ-parcours met haar paard Welly. Makkinga vormde een aangename afwisseling, want in het algemeen werd er niet geweldig goed gereden.

Maureen Bonder met Alex.

Maureen Bonder manifesteerde zich opnieuw sterk. De 21-jarige amazone uit Schoonoord pakte fraai een eerste en tweede plaats in de ZZ-rubrieken met haar toppaard Alex. De combinatie is de laatste maanden erg succesvol en Bonder hoopt dat succes verder uit te kunnen bouwen. Ze wil meer internationale wedstrijden gaan rijden. Het CH De Wolden wordt voor haar een belangrijk evenement om te testen in hoeverre ze daar klaar voor is.

Het CH Sleen was voor ‘t laatste bij de manege aan de Zetelveenweg. Het evenement kwam er tot grote bloei, met onder andere nationale springrubrieken. De laatste jaren was het terug naar de basis. Het terrein in Sleen wordt opgeofferd aan woningbouw, maar het concours blijft wel bestaan. Het is de bedoeling om het evenement volgend jaar in buurdorp Erm te houden, maar dan wel in het toch al drukke tweede weekend van september. Deze keus van de organisatie heeft dan ook tot gemengde reacties geleid.

Weblink: Stal Bonder

Stegen.net