archief
contact
+31 6 53239630

Goede start voor CH Sleen op nieuwe locatie in Erm

ERM
Het CH Sleen werd dit jaar voor ‘t eerst in Erm verreden en op een hele andere datum. Doordat de gemeente vorig jaar de grond in Sleen heeft gekocht voor mogelijke huizenbouw moest de organisatie op zoek naar iets anders. Erm bleek een uitstekende locatie alleen de datum bleek wel wat deelname te kosten door concurrentie van andere wedstrijden.

Het gekozen terrein was knus en overzichtelijk en de dressuur had absoluut geen hinder van het springen en toch was alles binnen loopafstand. Onder geweldige weersomstandigheden werden er mooie sport getoond. Zowel de paarden als de ponys kwamen aan start.

In de Z2 dressuur behaalde Jarmilla Peterson verrassend twee maal de eerste plaats met Woody. De combinatie start nog niet heel lang in de Z2 en miste op een haar na een ticket voor de Hippiade, maar wist nu overtuigend te winnen met 221 pnt en 219. Favoriet na het behalen van een overwinning tijdens Gronings ontzet was Loes Corsel. Ze mocht zich met het paard Andreo twee keer als tweede opstellen. Loes vormt met het paard van dhr Braams nog niet zo lang een combinatie maar weet zich al mooi in de kijker te rijden met 211pnt en 218 pnt.

Maureen Bonder stuurt Velcaro naar de overwinning in de ZZ. ©Roos Meertens

In de Z1 stak Marell Hilberts er duidelijk bovenuit met haar Friese hengst Sybrand Hof. Ze behaalde 225 pnt. Allrounder Astrid Reinders mocht de tweede prijs ophalen met 207 pnt. Slechts één minder maar behaalde Jacqueline Ottens met Vegas. In ring twee was Mariëtte Kranenborg de beste. De amazone uit Zuidlaren behaalde met haar paard Waylon 215 pnt. José Harmsen met Vidof en Linda Omvlee met Wyoming volgenden met 206pnt

Tevredenheid bij Maureen Bonder, die ook vorig jaar het CH Sleen won.

In de hoogste klasse van het springen werd gestreden om de grote prijs van Erm. De bijna thuis rijdende Maureen Bonder had twee ijzers in het vuur. Maureen is al een tijd in bloedvorm en behaalde onlangs nog mooie resultaten in Schoonloo. Nu mocht ze zich ook als eerste en tweede opstellen met respectievelijk Velcaro en Alex. Op plaats drie eindigde de jeugdige amazone Shanice Roozeboom met Windsor. Ook in de klasse Z behaalde deze amazone een derde plaats. Nu zadelde ze daarvoor Lisandro. De overwinning ging uiteindelijk naar Jarno Hesselink met Zorro. De tweede plaats ging naar de ervaren Sjaak Sleiderink met Bmc Versace.
[Stegen.net]

Total
0
Shares
gerelateerde berichten
Total
0
Share