Prima start voor Albert Zoer op CSI Veendam

Prima start voor Albert Zoer op CSI Veendam

6 januari 2012 00:08 Uit Door Steven Stegen
Deel dit met je vrienden

Zuidbroek | STEGEN.NET

Albert Zoer is donderdag uitstekend begonnen aan het internationale deel van het 50e CSI Veendam. De ruiter uit Echten won het 1.40 met Woklahoma en eindigde eerder op de dag als tweede in het 1.30 met Vigo, net achter Kirsten Rikkert met Sorrento.

Albert Zoer rijdt Woklahoma naar de overwinning.
FOTO: Roos Meertens

,,Het is mooi om zo te beginnen. Hopelijk kan ik dit vasthouden”, grijnsde Zoer tevreden bij de laatste prijsuitreiking van donderdag. Voor het publiek was het een ellenlange zit. Eerst ‘s middags al 63 combinaties in het 1.40, waarvan ‘s avonds de beste 20 terugkwamen voor de winning round en vervolgens ‘s avonds nog eens 63 deelnemers in het 1.35, met een overvolle barrage met 20 deelnemers er nog achteraan.

Toch waren beide barrages het aanzien meer dan waard, vooral door de strijdlust van Albert Zoer. In het 1.35 leek de zege hem niet te kunnen ontgaan, dankzij een rappe tijd van 28.18 met de BWP’ er Vigo (v. Orlando). Zoer had lange tijd de leiding, maar het venijn zat in de staart, want Kirsten Rikkert knalde met Sorrento naar een winnende tijd van 27.89. Derde werd Jasper Kools met Compass.

In de barrage van het 1.40 kreeg Zoer zijn revanche. Hij reed met Woklahoma een subliem parcours, foutloos in 31.24. Rolf-Göran Bengtsson stuurde Chianti naar de tweede plaats. De Europees kampioen is een mooie naam op de startlijst, net als cracks als Jeroen Dubbeldam (winaar Grote Prijs twee edities geleden) en de broers Schröder.

Jonge garde

De jonge garde uit de regio stelde donderdag teleur. ,,De puntjes moeten duidelijk nog meer op de i”, zei Jur Vrieling tegen zijn pupil Nicole Botma. De 19-jarige amazone reed voor het eerst een internationale thuiswedstrijd, maar de Zuidbroekse stelde met vier afgeworpen balken in het 1.35 teleur. Ze verkeerde daarmee in goed gezelschap, want de aanstormende regionale talenten moeten duidelijk nog groeien.

Vrieling traint Nicole Botma sinds kort, nu de amazone deel uitmaakt van het talentenplan van de Rabobank. Vrieling weet zeker dat het met de jonge amazone wel goed komt. ,,Ze moet ervaring opdoen. Maar eerst gaan we zo de video bekijken. Dan nemen ze tips vaak beter ter harte dan wanneer ik het alleen maar tegen ze zeg.”

Botma was niet de enige deelnemer uit de regio die de nodige strafpunten vergaarde. Ook Yvonne van Dijk uit Veendam bijvoorbeeld, die met de matig springende Urlando vier balken hoorde neerploffen. Plaatsgenote Suzanne Tepper was beter op dreef, maar kreeg met Wembly toch een jammerlijke fout in de driesprong.

Maureen Bonder uit Schoonoord leek met Alex de klus wel te gaan klaren. De Drentse combinatie begon ijzersterk, maar voor de driesprong volgde een onbegrijpelijke weigering. ,,M’n paard voelde veel heter dan normaal, ik denk dat ik daardoor een te sterke ophouding maakte. In plaats van dat het tempo terug ging bleef Alex ineens compleet stilstaan en dan ben je weg.”
[Stegen.net]