Albert Zoer wint zware Grote Prijs Veendam

Albert Zoer wint zware Grote Prijs Veendam

8 januari 2012 01:28 Uit

Door Steven Stegen
 
Leestijd: 2 minuten

ZUIDBROEK
Albert Zoer is zaterdagavond winnaar geworden van de 50e editie van Indoor Veendam. In de Eurohal in Zuidbroek won Zoer de afsluitende Grote Prijs. De ruiter uit Echten deed dat met zijn paard Woklahoma.

Albert Zoer rijdt Woklahoma voor volle tribunes naar de zege. ©Aniek Rolf

Van de 40 deelnemers wisten maar zes de barrage te bereiken. Zoer startte daarin als laatste en wist de tijd van de Belg Sam Polleunis (Bariano van het Westleven) te verbeteren. Zoer werd door zijn zege ook uitgeroepen tot beste ruiter van het evenement. Hij won op de slotavond in totaal zevenduizend euro aan prijzengeld.

De Duitser Alexander Hinz werd derde, hij reed als deelnemer 25 in het basisparcours als eerste foutloos. Jeroen Dubbeldam werd vierde met BMC Quality Time Tn. Staatssecretaris Henk Bleker was één van de eersten die Zoer feliciteerde. Zoer nam de lofuitingen glunderend in ontvangst. Hij heeft met Woklahoma een goede klik. ,,We hebben haar anderhalf jaar op stal. Het is een wat sensibel paard, dat kon je bij de prijsuitreiking ook wel zien. Maar in het parcours heeft ze een geweldige instelling. Of ze de nieuwe Okidoki wordt? Dat is nog wat vroeg om te zeggen, maar mijn gevoel zegt van wel!”

Komend weekend rijdt Zoer op het nieuwe concours in Drachten en het weekend daarna staat de wereldbeker in Leipzig op het programma. Ook Woklahoma mag dan ruiken aan het echte grote werk. “Ik denk dat ik haar in de bijrubrieken ervaring laat opdoen en dat ik Sam in de zwaarste nummers start. Zo’n talent als Woklahoma moet je niet voor de leeuwen gooien”, aldus Zoer.
[Stegen.net]

Foto: Aniek Rolf fotografie

Uitslag Grote Prijs Indoor Veendam 2012:
1. Albert Zoer (NED), Woklahoma, 0-36.06
2. Sam Polleunis (BEL), Bariano van het Westleven, 0-37.33
3. Aleander Hinz (GER), Can Fly, 0-38.34
4. Jeroen Dubbeldam (NED), BMC Quality Time, 4-37.55
5. Annet Willems (NED), Nirvana, 4-37.64

Bekijk hier de bijdrage van RTV Noord:

Bekijk hier het interview dat Jacob Melissen na afloop et Albert Zoer had.

Deel dit bericht