Jur Vrieling schenkt zijn zilveren medaille aan de VDL Stud

Share
  • 7 april 2013 17:10

door: redactie, 7 april 2013 17:10

Jur Vrieling maakte zaterdag tijdens de druk bezochte hengstenshow van de VDL Stud een bijzonder gebaar. Hij schonk de zilveren medaille die hij vorig jaar met VDL Bubalu won aan de familie Van de Lageweg.

De medaille en diverse foto's, in een lijst.

De medaille en diverse foto’s, in een lijst.

Jur Vrieling rijdt VDL Bubalu, gefokt door en in eigendom van de VDL Stud, sinds mei 2010. Sindsdien heeft de combinatie diverse successen gevierd, met als voorlopig hoogtepunt de zilveren medaille met het team tijdens de Olympische spelen in Londen, vorig jaar augustus. Ook was het duo goed op dreef in diverse Nations Cups.

Paarden van de VDL Stud hebben wel vaker op zeer hoog niveau gepresteerd, maar de bijbehorende prijzen bleven steeds bij de ruiters. De geste van Jur Vrieling om de medaille te schenken werd door de familie Van de Lageweg dan ook erg gewaardeerd. ,,De hengstenshow was al geweldig, want er was veel publiek en de hengsten en nakomelingen lieten zich goed zien. Maar het aanbieden van de medaille, verpakt in een mooie lijst, was wel een heel bijzonder moment”, aldus Wiepke van de Lageweg.