Lennard de Boer Drents kampioen met Falanita: ‘ze maakt eigenlijk nooit een fout’

Lennard de Boer Drents kampioen met Falanita: ‘ze maakt eigenlijk nooit een fout’

18 februari 2018 01:06 Uit

Door Steven Stegen
 
Leestijd: 2 minuten

blokjeBeilen | STEGEN.NET

De Drentse titel in het ZZ-springen ging zaterdagavond naar Lennard de Boer en zijn formidabele Falanita (v. Corland). In de barrage rekende de succesvolle combinatie met drie tegenstanders af. In de klasse Z ging plaatselijk favoriet Wim Pomp met de titel aan de haal, tot groot enthousiasme van het publiek.

In de eerste omloop gingen 24 combinaties van start, waarvan er acht foutloos bleven in het parcours van de jarige Willem Schepers. In de lichtere tweede omloop bleven uiteindelijk vier deelnemers dubbel foutloos. Judith Schaaphok mocht als eerste starten in de barrage. De jonge amazone uit Schoonloo kreeg met Delzerina twee fouten.

Daarna was Marleen Meijer aan zet. Zij verdedigde haar titel van vorig jaar met Carmel en ze zette een snelle tijd, maar maakte wel een fout. Marcelle Hokse was de derde kanshebber. Met Fairy Tail lukte het haar niet om de rit van Meijer te verbeteren. Ook Hokse maakte een fout en was iets langzamer dan Marleen Meijer.

Koud kunstje
Alleen Lennard de Boer kon nog voorkomen dat de titel opnieuw naar Marleen Meijer zou gaan. Een foutloze rit of een balkje, maar dan sneller dan 34 seconden rond, dat zou het antwoord moeten zijn. Voor De Boer, die geen zenuwen kent, was het een koud kunstje. Hij reed niet alleen foutloos, maar ook nog eens ruimschoots sneller dan de concurrentie. ,,Ach, Falanita maakt eigenlijk nooit een fout”, aldus de nieuwe ZZ-kampioen. De Corland-dochter won vorig jaar nog de KNHS-titel in de klasse Z.

Lennard de Boer is duidelijk weer in vorm, nadat hij bij Indoor Groningen zijn sleutelbeen brak. ,,Na de val en een snelle operatie kon ik al vlot de draad weer oppakken. En Marcel (de Boer, zijn werkgever, red) heeft de paarden super in vorm weten te houden. Het gaat weer helemaal prima, ik voel me topfit en heb nergens last van.”

Wimp pakte de Drentse titel in de klasse Z met Gigolo.

Wim Pomp pakte de Drentse titel in de klasse Z met Gigolo.
FOTO: Steven Stegen

In de klasse Z eiste plaatselijk favoriet Wim Pomp de titel op. Voor zijn uitzinnige fans schitterde Pomp met zijn paard Gigolo. “Fantastisch, al die aanmoedigingen vanaf de tribune”, aldus de instructeur van de Stroomruiters. ,,Het was negen jaar geleden dat ik voor het laatst kampioen was, dus ik was er wel eens een keer weer aan toe.”

later meer…
Deel dit bericht