archief
contact
+31 6 53239630

Lennard de Boer Drents kampi­oen met Falanita: ‘ze maakt eigen­lijk nooit een fout’

Beilen | STEGEN.NET De Drentse titel in het ZZ-sprin­gen ging zater­dag­avond naar Lennard de Boer en zijn formi­da­be­le Falanita (v. Corland). In de barra­ge reken­de de succes­vol­le combi­na­tie met drie tegen­stan­ders af. In de klas­se Z ging plaat­se­lijk favo­riet Wim Pomp met de titel aan de haal. 
Drents kampioenschap 2018. Lennard de Boer en Falanita tijdens de prijsuitreiking.

blokjeBeilen | STEGEN.NET

De Drentse titel in het ZZ-sprin­gen ging zater­dag­avond naar Lennard de Boer en zijn formi­da­be­le Falanita (v. Corland). In de barra­ge reken­de de succes­vol­le combi­na­tie met drie tegen­stan­ders af. In de klas­se Z ging plaat­se­lijk favo­riet Wim Pomp met de titel aan de haal, tot groot enthou­si­as­me van het publiek.

In de eerste omloop gingen 24 combi­na­ties van start, waar­van er acht fout­loos bleven in het parcours van de jari­ge Willem Schepers. In de lich­te­re twee­de omloop bleven uitein­de­lijk vier deel­ne­mers dubbel fout­loos. Judith Schaaphok mocht als eerste star­ten in de barra­ge. De jonge amazo­ne uit Schoonloo kreeg met Delzerina twee fouten.

Drents kampioenschap 2018. Lennard de Boer en Falanita tijdens de prijsuitreiking.
Lennard de Boer en Falanita tijdens de prijs­uit­rei­king.
FOTO: Steven Stegen

Daarna was Marleen Meijer aan zet. Zij verde­dig­de haar titel van vorig jaar met Carmel en ze zette een snel­le tijd, maar maak­te wel een fout. Marcelle Hokse was de derde kans­heb­ber. Met Fairy Tail lukte het haar niet om de rit van Meijer te verbe­te­ren. Ook Hokse maak­te een fout en was iets lang­za­mer dan Marleen Meijer.

Koud kunst­je
Alleen Lennard de Boer kon nog voor­ko­men dat de titel opnieuw naar Marleen Meijer zou gaan. Een fout­lo­ze rit of een balk­je, maar dan snel­ler dan 34 secon­den rond, dat zou het antwoord moeten zijn. Voor De Boer, die geen zenu­wen kent, was het een koud kunst­je. Hij reed niet alleen fout­loos, maar ook nog eens ruim­schoots snel­ler dan de concur­ren­tie. „Ach, Falanita maakt eigen­lijk nooit een fout”, aldus de nieu­we ZZ-kampi­oen. De Corland-doch­ter won vorig jaar nog de KNHS-titel in de klas­se Z.

Lennard de Boer is duide­lijk weer in vorm, nadat hij bij Indoor Groningen zijn sleu­tel­been brak. „Na de val en een snel­le opera­tie kon ik al vlot de draad weer oppak­ken. En Marcel (de Boer, zijn werk­ge­ver, red) heeft de paar­den super in vorm weten te houden. Het gaat weer hele­maal prima, ik voel me topfit en heb nergens last van.”

Wimp pakte de Drentse titel in de klasse Z met Gigolo.
Wim Pomp pakte de Drentse titel in de klas­se Z met Gigolo.
FOTO: Steven Stegen

In de klas­se Z eiste plaat­se­lijk favo­riet Wim Pomp de titel op. Voor zijn uitzin­ni­ge fans schit­ter­de Pomp met zijn paard Gigolo. “Fantastisch, al die aanmoe­di­gin­gen vanaf de tribu­ne”, aldus de instruc­teur van de Stroomruiters. „Het was negen jaar gele­den dat ik voor het laatst kampi­oen was, dus ik was er wel eens een keer weer aan toe.”

later meer…
gerelateerde berichten
Total
10
Share