Prachtige kürzege Hans Peter Minderhoud en Glock’s Romanov

Share
  • 30 juni 2013 01:09

door: redactie, 30 juni 2013 01:09

Een gedurfd gereden proef bezorgde Hans Peter Minderhoud zaterdagavond de overwinning in de kür tijdens het CHIO Aken. De ruiter uit Harskamp won royaal met Glock’s Romanov, waarmee hij nog maar relatief kort een combinatie vormt. Met 77.075% verwees hij de Duitse Jenny Lang met Loverboy naar de tweede en Nadine Capellmann met Girasol naar de derde plaats.

Hans Peter Minderhoud zette vanaf het eerste moment de toon door zeer aanvallend te rijden. ,,Romanov is een paard dat er om vraagt aanvallend te rijden. Dat pakte heel goed uit en ik ben dik tevreden”, aldus Hans Peter, die vier jaar geleden deze wedstrijd naar zijn hand zette met Escapado en twee jaar geleden de wedstrijd won met Exquis Nadine. ,,Dit is de tweede keer dat ik deze Kür rijdt en ik ben blij met dit resultaat”.

CHIO Aken Hans Peter Minderhoud

Hans Peter Minderhoud met Glock’s Romanov. ©Jacob Melissen

Ook bondscoach Wim Ernes was tevreden. ,,Er zijn niet zoveel combinaties die in de Kür op Grand Prix niveau een score realiseren van 77%. Voor mijn gevoel is er nog progressie mogelijk als Minderhoud iets meer accenten weet aan te brengen in zijn proef. Nu oogde het vooral na de tweede pirouette iets gehaast. Als Minderhoud net die fractie meer rust weet aan te brengen komen de accenten in de verzameling als vanzelf, net zoals de accenten die in de verruimingen zichtbaar waren nu wel werden getoond”, bracht Ernes zijn gedachten onder woorden.

In de ogen van Ernes waren met name de mooie verheven passage reprises heel sterk, net als de mooie piaffes die op de plaats werden uitgevoerd. ,,Nu wordt het zaak om de fijnafstemming te bewerkstelligen. De basis om vanaf hier door te werken is aanwezig”.