CHIO Rotterdam: Hans Peter Minderhoud voorlopig aan kop

  • 20 juni 2012 23:06

door: redactie, 20 juni 2012 23:06

ROTTERDAM
Hans Peter Minderhoud leverde woensdag tijdens het CHIO van Rotterdam de beste prestatie in de Grand Prix dressuur, meetellend voor de landenwedstrijd. De ruiter uit Harskamp behaalde met de wat gespannen ogende Glock’s Tango 72.00%. Donderdag wordt de landenwedstrijd beslist.

Hans Peter Minderhoud was woensdag de enige Nederlander die aan de start verscheen. De overige drie rijden op donderdag hun proef. Het gaat om Anky van Grunsven met Salinero, Imke Schellekens met Hunter Douglas Toots en Nederlands kampioen Edward Gal met Glock’s Undercover. Adelinde Cornelissen ontbreekt met Parzival op het CHIO. De beste drie tellen mee voor het landenklassement.

Hans Peter Minderhout met Glock’s Tango. ©Sjoert.com

Het evenement in het Kralingse bos is een belangrijk meetmoment met betrekking tot de Olympische Spelen. Bondscoach Sjef Janssen moet kiezen uit in totaal zes combinaties voor drie plaatsen in de landenploeg en een individuele startplaats in de Kür op Muziek. Volgens Minderhoud was zijn Grand Prix niet zijn beste proef ooit, ,,maar ik was ook zeker niet ontevreden.”

Bondscoach Sjef Janssen: ,,Er zaten hoogtepunten in Hans Peter zijn Grand Prix, maar ook een paar fouten. Hij kan op zich wel tevreden zijn, maar in zo’n laatste kwalificatie voor de Olympische Spelen wil je eigenlijk foutloos zijn en dat was het helaas niet.”

Woensdag reden er in totaal negen combinaties. Achter Minderhoud pakte de Belg Philippe Jorissen de tweede plaats met Le Beau. Minna Telde staat voorlopig derde met Santana. Er doen negen landen mee aan de landenwedstrijd.
[Stegen.net | GPD]

Uitslag na eerste 9 combinaties:
1. Nederland – Hans Peter Minderhoud, Glock’s Tango; 72.000%
2. België – Philippe Jorissen, Le Beau; 71.043%
3. Zweden – Minna Telde, Santana; 70.511%