Hester Klompmaker verder zonder Beegien SFN

Share
  • 26 september 2013 09:50

door: redactie, 26 september 2013 09:50

LANAKEN | Stegen.net | equnews
De KWPN-ruin Beegien SFN (v. Contendro) is verkocht. De deal kwam rond na het optreden onder Hester Klompmaker op het WK voor jonge springpaarden in Lanaken.

Hester Klompmaker met Beegien SFN.

Hester Klompmaker met Beegien SFN.

Gilbert de Roock is volgens Equnews de nieuwe eigenaar van Beegien SFN. De ruin was eigendom van het springpaardenfonds Nederland. Dat is juist opgezet om jonge getalenteerde paarden te behouden, maar blijkbaar ligt dat in dit geval anders. ,,Het past ook binnen het beleid om deze paarden weer te verkopen als blijkt dat ze niet in staat zijn deze verwachtingen, deelname aan internationale kampioenschappen, waar te maken”, zo staat op de site van SFN.

Als vijfjarige behaalde Beegien, destijds nog onder Juulia Jylas, ook de finale in Lanaken en vorig jaar was hij onder Hester Klompmaker vierde in de VION Cup voor zesjarige springpaarden won hij de Grote Prijs van Buitenpost.