archief
contact
+31 6 53239630

Fraaie come-back Hester Klompmaker

EEXT – Hester Klompmaker is weer helemaal terug. Begin dit jaar raakte de 37-jarige amazone geblesseerd aan haar schouder, maar op Pinkstermaandag bewees de Friezin uit Buitenpost dat ze weer helemaal terug is. Ze won met de in de ZZ debuterende Uranus W de Grote Prijs.

De 1500 toeschouwers die het fraaie wedstrijdterrein omzoomden zagen een tegenvallende Grote Prijs, waarin veel deelnemers in de fout gingen. Dat begon in een aantal gevallen al op de eerste hindernis, een niet al te moeilijke oxer. ,,Als je die niet recht aanrijdt, dan heb je zo een fout. Het ligt aan de deelnemers zelf”, oordeelde parcoursbouwer Wietze van der Velde.

Hester Klompmaker rijdt haar ereronde.
Hester Klompmaker rijdt haar ereronde.

Volgens Klompmaker hadden de fouten ook te maken met de wijdsheid van het terrein. ,,De paarden kunnen veel om zich heen kijken en raken daardoor misschien wat sneller afgeleid. Op zich was dit parcours goed te doen.” Uiteindelijk bleven alleen Hester Klompmaker (met Uranus W) en Marianne Boerema uit Zuidhorn (met Ilyade du Bouli) foutloos, zodat het in de barrage tussen deze twee amazones ging.

Klompmaker reed als eerste in de barrage en zette een tijd van 35.23. Boerema kon daar net niet aan tippen en werd tweede met een tijd van 35.88. Voor Klompmaker was de zege in Eext een mooie opsteker. ,,Begin dit jaar raakte ik geblesseerd. Door een val van een paard heb ik een scheurtje in de schouder opgelopen en kon in niet rijden op Indoor Tolbert. Dit is pas onze derde wedstrijd en voor Uranus is het z’n eerste ZZ-parcours”, aldus een tevreden Klompmaker.

Marianne Boerema kon prima leven met haar tweede plaats. Omdat ze in het ochtendprogramma ook als tweede werd verdiende de 19-jarige amazone de bonusprijs van 500 euro. De Groningse bracht in de ZZ maarliefst drie paarden aan de start. ,,Dat was wel even hurry up en vraagt om een goed team om je heen. Ilyade is de makkelijkste van de drie en die heb ik dus het kortst ingereden.” Twee van haar paarden zijn Frans gefokt. Veel springruiters hebben niet zo veel op met deze fokrichting, maar Boerema is er juist van gecharmeerd. ,,Ik vind het hele fijne paarden, maar je moet ze inderdaad wel in hun waarde laten”, aldus Boerema, die lest bij Sven Harmsen, maar ook veel samen traint met haar zus Henriëtte.

Total
0
Shares
0 deel
0 deel
0 deel
0 Tweet
0 deel