archief
contact
+31 6 53239630

Indoor Brabant: geen wereldbeker meer, wel meer prijzengeld

DEN BOSCH – Indoor Brabant gaat de bakens verzetten. Het evenement neemt afscheid van de wereldbeker, maar ziet door een overeenkomst met Rolex wel kans om het prijzengeld te verdubbelen in de Grote Prijs. ,,We willen bij de top drie van de wereld horen”, aldus de organisatie.

DEN BOSCH | Stegen.net
Met ingang van de komende  47e editie verdubbelt Indoor Brabant het prijzengeld van de Grote Prijs op zondagmiddag naar € 350.000. Hierdoor versterkt het concours haar internationale positie in de top van het Indoor circuit.

,,Indoor Brabant heeft grote ambities en wil bij de top 3 van de wereld behoren. Om dit mogelijk te maken is het van groot belang om ons te onderscheiden van de andere concoursen. We kiezen daarom bewust voor andere route door geen onderdeel meer uit te maken van het World Cup Jumping circuit. Door het prijzengeld significant te verhogen, verzekeren we ons van deelname van de absolute wereldtop en het hoogste niveau dat de paardensport te bieden heeft”, aldus Gerrit Jan Swinkels, voorzitter van Indoor Brabant.

De piste van Indoor Brabant in de Brabanthallen.
De piste van Indoor Brabant in de Brabanthallen.

Ook de voorzitter van de KNHS, Theo Ploegmakers, is positief over de enorme stap die Indoor Brabant zet. ,,Het is fantastisch dat in Nederland een van de beste concoursen ter wereld wordt georganiseerd. Deze stap draagt bij om de paardensport in ons land op de kaart te zetten.”

Bondscoach Rob Ehrens is lovend over het initiatief van Indoor Brabant: ,,Het niveau van prijzengeld is cruciaal om de internationale top aan de start te blijven krijgen. Indoor Brabant kiest voor topsport en de beste nationale en internationale ruiters zullen in ’s-Hertogenbosch aanwezig zijn.”

De verhoging van het prijzengeld wordt mogelijk gemaakt door de toetreding van Rolex als hoofdsponsor. Het Zwitserse horlogemerk heeft een lange historie met de paardensport en is betrokken bij de beste concoursen ter wereld, Aachen, Calgary en Genève.

Total
0
Shares
0 deel
0 deel
0 deel
0 Tweet
0 deel