archief
contact
+31 6 53239630

NIC Assen: Winst voor Wout-Jan van der Schans en Eiken Sato

ASSEN – Met een messcherpe rit stelde Wout-Jan van der Schans vrijdagavond tijdens het NIC Assen de overwinning veilig in de kwalificatie voor de Grote Prijs. De ruiter uit Nijkerk won met Sacramento. Eiken Sato uit Japan voerde de 1.40 aan.
Eiken Sato won met Q Royal Palm de 1.40-rubriek. ©Roos Meertens
Eiken Sato won met Q Royal Palm de 1.40-rubriek. ©Roos Meertens

ASSEN | Stegen.net
Wout-Jan van der Schans werd vrijdagavond winnaar van de 1.45-rubriek tijdens het NIC Assen. De ruiter uit Nijkerk schreef deze kwalificatie voor de Grote Prijs op zijn naam met Sacramento. Eiken Sato uit Japan voerde de 1.40 aan.

Eiken Sato won met Q Royal Palm de 1.40-rubriek. ©Roos Meertens
Eiken Sato won met Q Royal Palm de 1.40-rubriek. ©Roos Meertens

De kwalificatierubriek was met 80 deelnemers overvol. Er bleven 24 combinaties foutloos. Van de barragedeelnemers was het de Zwitserse Janika Sprunger die geruime tijd uitzicht had op de winst. Met JL’s Komparse (Kolibri x Kronenkranich) ronde ze haar beslissende rit fraai af zonder fouten in een tijd van 36.73. Uiteindelijk bleek dat goed voor de tweede plaats.

Het was Wout-Jan van der Schans die haar de illusie van de overwinning ontnam. Van der Schans reed snel en maakte korte lijnen. Die progressieve inzet zorgde ervoor dat hij met de 13-jarige ruin Sacramento (Leendert x Corlando) fors onder de tijd van Sprunger dook. De 52-jarige Van der Schans perste er een tijd uit van 34.36. Daar kwam niemand meer aan. De Ierse Jessica Kürten deed nog wel een poging. Maar uiteindelijk kwam ze op de finish tweeënhalve seconde tekort op Van der Schans en ruim een halve op Sprunger. Met VDL Zapatero (Chin Chin x Ircolando), een 9-jarige KWPN hengst, bleef Kürten steken op de derde plek.

Maureen Bonder uit Schoonoord wist zich ook voor de barrage te plaatsen. Daarin kreeg de Drentse amazone een foutje met Alex, maar haar tijd was behoorlijk goed, zodat het duo toch nog op de 12e plaats eindigde.

Japan

De winst in de 1.40 direct op tijd ging naar de in België woonachtige Japanner Eiken Sato. Hij was met Q Royal Palm Z duidelijk sneller dan de nummer twee, Vincent Voorn met Coriander van ‘t Vennehof. Vader Albert Voorn wist eerder op de dag met Cantinero (v. Canturo) de eerste plaats voor zich op te eisen in een wedstrijd over 1.30m.

Total
0
Shares
0 deel
0 deel
0 deel
0 Tweet
0 deel