archief
contact
+31 6 53239630

Bianca Schoenmakers geniet van terugkeer merrie Zorianda

EINDHOVEN – En ineens was ze er weer, de merrie Zorianda, gefokt door Jans Haandrikman uit Borger. De merrie werd verkocht aan de dochter van Bill Gates en pakte Hemelvaartdag plots de tweede plaats in het 1.40 in Eindhoven onder haar vorige amazone Bianca Schoenmakers.
Bianca Schoenmakers met Zorianda tijdens het CH Eindhoven.
Bianca Schoenmakers met Zorianda tijdens het CH Eindhoven.

blokjeEINDHOVEN | STEGEN.NET
En ineens was ze weer in de spotlights, de merrie Zorianda (Indorado uit Jorinda v. Beaujolais), gefokt door Jans Haandrikman uit Borger. De merrie maakte furore onder Bianca Schoenmakers, werd verkocht aan de dochter van Bill Gates en pakte Hemelvaartdag plots de tweede plaats in het 1.40 in Eindhoven onder, jawel, Bianca Schoenmakers.

Bianca Schoenmakers met Zorianda tijdens het CH Eindhoven.
Bianca Schoenmakers met Zorianda tijdens het CH Eindhoven.

De Brabantse amazone, geboren op een steenworp afstand van de Karpendonkse Plas, mag Zorianda sinds een tijdje weer rijden. Zorianda is tijdelijk terug bij Stal Dings, waar Schoenmakers aan is verbonden.

Zorianda is een paard met een opmerkelijke geschiedenis. Na een klein jaar op Zorianda te hebben gereden werd de tienjarige merrie afgelopen najaar verkocht aan Jennifer Gates, de dochter van Microsoft-oprichter Bill. Zij kwam er echter niet aan toe om veel met Zorianda te springen, waarna het paard – tijdelijk – terugkeerde in Stal Dings om meters te maken. Uiteindelijk gaat ze wel terug naar Jennifer Gates, die aan carrière als amazone wil opbouwen met de hulp van haar gefortuneerde vader.

Schoenmakers: „Ik rijd sinds maart weer met Zorianda. In het begin was ze niet in topsportconditie, maar de klik was er meteen weer”, zegt Schoenmakers. De vraag is hoe lang Zorianda in Heeze blijft. „Dat weet ik ook niet. Ik geniet er nu van dat ik twee verschrikkelijk goeie paarden heb. Het kan morgen afgelopen zijn.”

Total
0
Shares
0 deel
0 deel
0 deel
0 Tweet
0 deel