archief
contact
+31 6 53239630

Tevreden reacties op terugkeer CH Eindhoven

EINDHOVEN – Tevreden reacties bij de start van het CH Eindhoven. Het evenement is terug op de kalender en de ruiters waarderen dat. Carlos Ribas won donderdag het 1.40 en Harrie Smolders was de beste in het 1.45.
Carlos Ribas met Ronaldo.
Carlos Ribas won met Ronaldo de 1.40 in Eindhoven. ©Digishots/CH Eindhoven

blokjeEINDHOVEN | STEGEN.NET | CH EINDHOVEN
De Braziliaan Carlos Ribas stelde Hemelvaartsdag tijdens het CH Eindhoven zijn kandidatuur voor de zege in de derby, die hij 15 jaar geleden al eens won. Ribas won donderdag fr 1.40-rubriek.

Ribas: ,,Ronaldo en ik zijn in topvorm. Begin mei wonnen we de Derby van Lummen en wie weet kunnen we die prestatie zaterdag evenaren. We hebben er in ieder geval super veel zin in, het is prachtig dat we hier in Eindhoven weer kunnen starten.”

Carlos Ribas met Ronaldo.
Carlos Ribas won met Ronaldo de 1.40 in Eindhoven.
©Digishots/CH Eindhoven

De ruiters zijn stuk voor stuk enthousiast over de comeback van het internationaal concours aan de Karpendonkse plas, dat meteen op de eerste dag al goed bezocht werd. De entrée is alle dagen gratis. De in Eindhoven geboren Bianca Schoenmakers had het ook naar haar zin met alvast twee tweede prijzen. Eén in de Derby kwalificatie met Zorianda (v. Indorado) en één in de 1.35m Van Schijndel Prijs met Boss HDH (v. Chin Chin), waarbij de Brabander Piet Raijmakers jr. won.

,,Ik was er echt gebrand op om die proef te winnen”, vertelt Piet Raijmakers jr. uit Asten. ,,Natuurlijk omdat Van Schijndel deze proef sponsort, maar ook omdat ik van Van Schijndel’s Chanelly weet dat als ze ervoor gaat, ze niet te kloppen is. Het is super dat CSI Eindhoven weer terug is. Meteen een proef winnen is dan dubbel zo mooi!”

De hoogste rubriek, de Audi Prijs op 1.45m niveau, kwam op naam van Harrie Smolders met Regina Z (v. Rex Z) die dit niet verwacht had. ,,Er waren na mij nog vele snelle combinaties. Regina is een paar weken niet op concours geweest en ik wilde dit concours rijden als voorbereiding op Cannes. Ik ben echt super tevreden, ze was vandaag scherp en had er ook echt plezier in, het is een super beestje!” Knap tweede werd Leon Thijssen uit Baarlo met Haerthago (v. Heartbreaker).

Frank van Helmond won de Roelofsen Prix voor jonge springpaarden met de pas zesjarige Doerak (v. Zento). In de ochtendrubrieken was Stoeterij Duyselshof van Wim van der Leegte zeer succesvol. De VDL Groep paarden werden in de 1.30m Eindhovens Dagblad Prix eerste, tweede, derde en zevende, waarbij de KWPN-goedgekeurde hengst VDL Groep Spiritivo (v. Indoctro) won met Niclas Parmler. De 1.20m Wijlaars Prix werd gewonnen door Joep van der Kampen met VDL Groep Dirkowitz (v. Indoctro).

Total
0
Shares
0 deel
0 deel
0 deel
0 Tweet
0 deel