Nederlandse dressuurruiters oppermachtig in kür CHIO Rotterdam

Nederlandse dressuurruiters oppermachtig in kür CHIO Rotterdam

22 juni 2014 18:30 Uit Door redactie
Deel dit met je vrienden

blokjeROTTERDAM | STEGEN.NET | KNHS
De Nederlandse dressuurruiters waren zaterdag bij het CHIO van Rotterdam oppermachtig. Adelinde Cornelissen won met afstand de kür op muziek met Jerich Parzival NOP.

Nederland bezette in de kür de plaatsen één tot en met vier, maar dat wil niet zeggen dat er geen verbeterpunten waren. Adelinde Cornelissen was daar duidelijk over: ,,Ik begon super goed, maar het leek wel of ik zelf de problemen begon op te zoeken. Zo had ik iets meer dan een hakkel in de changementen om de twee en ging ik niet vloeiend de piaffe in na een goede galoppade. Het was net of ik in de tweede helft van de proef zelf even de scherpte miste.”

winnaars kur CHIO 2014

De prijswinnaars in de kür bij het CHIO Rotterdam.
©Jacob Melissen

Edward Gal werd met Glock’s Undercover tweede en hield ook huiswerk over aan het optreden. ,,Mijn paard was op het voorterrein al erg gespannen geraakt en maakte door die spanning in de ring net te veel foutjes. Daarbij moet je dan als ruiter er te veel aan gaan rijden, waardoor het vloeiende beeld wat je steeds nastreeft niet gehaald wordt.”

De derde plaats was voor plaatselijk favoriet Daniëlle Heijkoop en Kingsley Siro NOP, die volgens juryvoorzitter Mariëtte Sanders nog wat punten liet liggen bij het begin van de proef. Heijkoop begon volgens Sanders iets te voorzichtig. Hans Peter Minderhoud maakte met Glock’s Johnson TN het Nederlandse succes compleet door als vierde te eindigen.