Weer pech voor Adelinde: Parzival heeft hartritmestoornissen

Share
  • 4 juni 2013 23:35

door: redactie, 4 juni 2013 23:35

Adelinde Cornelissen doet later deze maand niet mee aan het CHIO in Rotterdam. Haar paard Jerich Parzival waarmee ze bij de Olympische Spelen in Londen de zilveren medaille veroverde, heeft last van hartritmestoornissen.

,,Ik kan niet over Adelinde Cornelissen en Jerich Parzival beschikken”, zei bondscoach Wim Ernes. ,,Parzival had conditionele klachten, hij kon het werk niet volhouden en was niet zo actief als gebruikelijk. Teamveterinair Jan Greve heeft hem afgelopen zaterdag onderzocht. Jerich Parzival bleek hartritmestoornissen te hebben, hij is doorverwezen naar de Universiteitskliniek in Gent.”

Adelinde Cornelissen Parzival

Adelinde Cornelissen en Jerich Parzival (archief)

Parzival is daar maandag met succes behandeld. Ernes: ,,Hij zal nog een paar dagen in Gent blijven en volgens Greve zal het herstel dan nog enkele weken duren. Daarna kan de training weer rustig opgepakt worden.”

De dressuurequipe van Ernes voor het CHIO Rotterdam dat van 19 tot en met 23 juni wordt gehouden, bestaat nu uit Edward Gal met Glock’s Undercover, Hans Peter Minderhoud met Glock’s Romanov, Patrick van der Meer met Uzzo en Madeleine Witte-Vrees met Blom’s Wynton. De wedstrijd in Rotterdam geldt als voorbereiding op de Europese titelstrijd eind augustus in Denemarken.

Bondscoach Rob Ehrens van de springruiters heeft zijn team nog niet definitief, maar zeker is dat Jur Vrieling en VDL Bubalu aan de start komen.