Harrie Wiering verrassende winnaar Grote Prijs Indoor Groningen

Share
  • 11 januari 2015 12:32

door: redactie, 11 januari 2015 12:32

Zuidbroek | STEGEN.NET
De 53e editie van Indoor Groningen kreeg met Harrie Wiering een verrassende winnaar. De Brabander troefde met World Wide (v.Corland) in de barrage negen tegenstanders af. Mark Bunting leverde opnieuw een goede prestatie met Eurohill’s Alcatraz (v.Heartbreaker). Deze combinatie werd tweede.

Indoor Groningen. Harrie Wiering met World Wide

Harrie Wiering rijdt World Wide naar de overwinning op Indoor Groningen.
STEVEN STEGEN

Van de 48 combinaties kwamen er dus tien terug voor de barrage. Voor Jur Vrieling was het even slikken. Met VDL Zavall kwam Vrieling met kunst en vliegwerk door de driesprong, waarna het alsnog goed leek te komen. De toegestane tijd was 74 seconden, maar Vrieling klokte af op 74.01 seconden. Dat was dus Ă©Ă©n honderdste te veel.

Weigering wereldkampioen Dubbeldam
Tot de deelnemers in de barrage in de uitverkochte Eurohal in Zuidbroek behoorde onder andere Jeroen Dubbeldam uit Weerselo. De wereldkampioen was goed onderweg, maar zijn paard Conjurer weigerde halverwege het parcours voor een hindernis. Wiering moest als zesde combinatie starten in de barrage en realiseerde een tijd van 34.06 seconden.

Mark Bunting stuurde Eurohill's Alcatraz naar de tweede plaats bij Indoor Groningen.

Mark Bunting stuurde Eurohill’s Alcatraz naar de tweede plaats bij Indoor Groningen.
STEVEN STEGEN

Zoer ook in de fout
Vermoedelijk dacht bijna iedereen dat Albert Zoer uit Echten, de winnaar van vorig jaar, met Aba Kadabra dit nog wel zou overtreffen. Zoer startte als laatste en ging er vol voor, maar maakte op de dubbelsprong een fout. De Brit Mark Bunting werd met Eurohill’s Alcatraz tweede. Vorig jaar won het duo de Grote Prijs van Indoor Wierden. Wiljan Laarakkers uit Ottersum reed met Nerono Z naar de derde plaats.

De winnende rit van Harrie Wiering

Uitslag Grote Prijs Indoor Groningen 2015
1. Harrie Wiering (NED), World Wide, 0-34.06
2. Mark Bunting (GBR), Eurohill’s Alcatraz, 0-34.61
3. Wiljan Laarakkers, Nerono Z, 0-35.23
4. Hendrik-Jan Schuttert (NED), Cerona HS, 0-35.75
5. Julia Kayser (AUT), Sterrehof’s Cayetano, 0-36.25

Fotoalbum Indoor Groningen

[wppa type=”cover” album=”19″ size=”auto” align=”center”]Any comment[/wppa]